Både politi og brannvesenet rykket til Sukkerbiten og badstua, som drives av Oslo badstuforening.

– Gjestene har nok fyrt litt hardt i pipa, som er blitt overopphetet og tatt fyr. Vi gjennomfører og oppretter en undersøkelsessak, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrik til Avisa Oslo.

Han har ikke oppysninger om at noen ble skadet i brannen.

Andre utrykning på kort tid

Det er andre gang søndag brannvesenet har vært på stedet.

– Det har vært en feil med badstuovnen, som har gjort at det er blitt altfor høy varme i pipa. Det har igjen ført til at varmen har tatt fyr i taket, forteller Willy Jakobsen, utrykningsleder i brannvesenet, til Avisa Oslo.

Tidligere på dagen skjedde det samme, og det ble gitt beskjed om at det ikke kunne fyres med ovnen før alt var i orden.

– Sannsynligvis har det vært en misoppfatning om når den var i orden, sier Jakobsen.

De har demontert pipa og sagd opp taket for å være sikre på at ingenting brenner lenger.

– Det er en stund til den kan brukes igjen?

Ja.

Ute av drift en stund

Avisa Oslo har snakket med en av foreningens badstumestere om situasjonen søndag ettermiddag.

– Vi fikk beskjed fra en av gjestene om at det var brann i pipa. Vi snudde oss og så at det stemte, forteller Sigbjørn, som kun ønsker fornavn i avisen.

– Vi sprang inn og evakuerte alle. Vi prøvde å få oversikt, og fikk slukket selve brannen i ovnen. Vi ringte brannvesenet, som kom en tur likevel, selv om vi hadde situasjonen under kontroll, sier han.

En times tid senere, da en av de ansatte skulle feie pipa, var det fortsatt varmt rundt pipa. Da ringte de brannvesenet på nytt. Badstua var ikke i bruk etter den første hendelsen.

– Vi har drift som vanlig i de andre badstuene. Det blir trangere resten av dagen, og sikkert en del kanselleringer framover. Det tar kanskje over påske før den er i drift igjen, sier Sigbjørn.