Ranet skjedde i en leilighet i Søren Jaabæks gate like ved Ila Kirke i 19.30-tiden.

Ifølge politiet skal det være en relasjon mellom fornærmede og de to mistenkte.

– Vi søker etter to menn og har konkrete opplysninger på deres utseende. Vi har stor tro på at vi kommer til å finne dem og har flere patruljer ute som kommer til å drive med aktivt søk en stund til, sa politiets operasjonsleder Line Skott til Avisa Oslo.

I 20.45-tiden opplyser politiet at en person er pågrepet like ved Carl Berners plass. Det var politiets hundepatrulje som pågrep mannen etter gjenkjennelse av mannens beskrivelse.

Ranet i egen leilighet

Ranerne skal ha brukt kniv under ranet, men den fornærmede kom uskadd fra hendelsen.

– Fornærmede ble ranet i egen leilighet med kniv. Fysisk så går det fint med personen. Vedkommende sitter nå i avhør, sier Skott.

Ranerne skal ha fått med seg flere ting, uten at operasjonslederen ønsker å gå i detalj på hvilke gjenstander det er snakk om.

Avsluttet søk

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at gjerningspersonen som fortsatt er på frifot er til fare for andre. Det aktive søket etter mannen er nå avsluttet.

Politiet var tirsdag kveld til stede med flere patruljer i og utenfor den aktuelle leiligheten hvor ranet skjedde. Ifølge AOs reporter hadde de også patruljer ved Alexander Kiellands plass og i området ved Rodeløkka/Carl Berners plass.