Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 10.09. Få minutter senere ble personen erklært død av helsepersonell på stedet.

Politiet fikk melding litt over klokken 10:00 fra en nabo i området som observerte at en person lå under snøfreseren. Personen var ikke vitne til selve hendelsen.

– Når nødetatene kommer fram ligger personen fastklemt under snøfreseren eller snømåkeren, men livet står dessverre ikke til å redde, sier innsatsleder på stedet, Svend Bjelland.

– Det ble gjort en iherdig innsats for å frigjøre vedkommende. Men vedkommende ble erklært død på stedet.

Bjelland sier politiet nå jobber med å kartlegge det som har skjedd.

– Vi jobber også med å varsle pårørende.

– Per nå er det vår forståelse at det er føreren som lå under, men det er fortsatt mye som er uavklart, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til Avisa Oslo.

Ved 14-tida opplyste krimleder Mona Nordby i Oslo politidistrikt til Dagbladet at hendelsen behandles som en arbeidsulykke.

– Arbeidsgiveren fikk beskjed på stedet om å kontakte Arbeidstilsynet, sier Nordby til avisa.

Kjørte utfor en skrent

– Hva vet dere så langt om det som har skjedd?

– Det har vært brøyting på stedet, og noe har skjedd som gjør at denne brøytetraktoren kjører utfor en skrent, og så endte det som det endte.

Bjelland sier de ønsker å komme i kontakt med vitner.

– Vi er usikker på om noen har sett selve hendelsen, det jobber vi med nå. Hvis noen har sett noe, ønsker vi at de tar kontakt med politiet.

– Tragisk at det skjer

Erik Hanseid bor like ved ulykkesstedet. Han var på vei hjem da han så de første utrykningskjøretøyene komme kjørende.

– Jeg så ikke selve ulykken, men kom sammen med de første utrykningskjøretøyene. Det var trippelvarsling; flere enheter fra brannvesenet, legebil, ambulanse og tre politibiler, sier han til Avisa Oslo.

Det er forferdelig for dem det gjelder, sier han.

– Det er tragisk at det skjer slike ulykker. Og det viser bare at vi skal være varsomme når vi holder på med arbeid ute, for det er krevende forhold ute nå. Det viser også alvoret. Selv små ting kan få fatale konsekvenser

.