Lørdag ettermiddag opplyser politiadvokat Helen Møller til Avisa Oslo at en kvinne er siktet for grov kroppsskade. Saken er under etterforskning, men politiet har like før kl. 18.00 lørdag ikke rukket å avhøre den siktede. Vitneavhør er derimot påbegynt.

Saken anses som en prioritert voldssak hos politiet.

Møller opplyser videre at de ikke har fått noen ny informasjon om skadeomfanget til fornærmede, og kan ikke si noe om foranledningen til hendelsen.

– Det er benyttet en skarp gjenstand i dette tilfellet og vi behandler denne saken som en grov kroppsskade, sier politiadvokat Helen Møller til AO.

Dramatisk melding

Offeret klarte å ta seg ut av bygget ved egen hjelp og var bevisst etter hendelsen, opplyser innsatsleder Thomas Broberg i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo.

– Klokka 10.10 i dag fikk nødetatene melding om en veldig dramatisk hendelse i Rustadgrenda. En person skulle være knivstukket og det var en veldig uavklart situasjon. Underveis fikk vi beskjed om at den skadde hadde kommet seg ut av bygget vi var på vei til. Vi fikk relativt raskt kontroll på den skadde, slik at helse fikk tatt seg av denne personen, sier innsatsleder Thomas Broberg.

Den aktuelle personen har alvorlige skader forenlige med knivskader, ifølge politiet, og den nå siktede kvinnen ble pågrepet. Vedkommende befant seg inne i det aktuelle bygget da politiet kom til stedet.

Omfattende søk

Fordi det var uavklart hvor hun befant seg i det store bygget hvor hendelsen fant sted, ble det iverksatt et omfattende søk etter henne.

Utrykningsenheten (UEH), Beredskapstroppen og en hundepatrulje deltok i dette søket sammen med andre patruljemannskaper. Politiet var på stedet med åtte enheter, og ambulansetjenesten sendte to ambulanser, akuttbil og innsatsleder til åstedet.

– Etter relativt kort tid fikk vi kontroll på den mistenkte. Videre måtte vi undersøke om andre var skadd, men vi har fått avklart at det kun er én skadd, sier innsatsleder Thomas Broberg, som forklarer at det var flere personer enn den mistenkte inne i det aktuelle bygget.

Politiet kjenner per nå ikke til foranledningen til den alvorlige hendelsen.

Den skadde ble i all hast fraktet til Ullevål sykehus og tilstanden ble lørdag ettermiddag fortsatt betegnet som alvorlig.

Etter det AO kjenner til, var offeret på arbeid da han ble knivstukket.

– De ansatte på stedet blir godt ivaretatt, sier krimleder Mona Nordby ved Oslo politidistrikt.