Gå til sidens hovedinnhold

Person alvorlig skadd etter knivstikking: – Lå på gata og ropte om hjelp

Full utrykning i sentrum søndag morgen. Politiet jager fortsatt gjerningspersonen etter at en mann i 40-årene ble knivstukket.

– Et vitne observerte en person som lå på gata og ropte om hjelp. Få sekunder senere ringte AMK-sentralen og fortalte om at de hadde fått beskjed om knivstikking, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand. Han ble kjørt til sykehus. Søndag ettermiddag er tilstanden hans alvorlig.

En mann som passet til vitnebeskrivelsene ble anholdt i Storgata, men ble i 08.45-tiden sjekket ut av saken, ifølge innsatsleder Tore Barstad.

Søket etter gjerningspersonen pågikk for fullt i Oslo sentrum søndag morgen.

Klokken 09.14 meldte politiet på Twitter at mistenkte gjerningsperson ble observert på Sofienberg i Helgesens gate klokken 08:57.

– Han er iført en mørk/marineblå Canada Goose parkas, mørke bukser og lyse joggesko med rødlige/oransje felter. Vi søker i området, skriver politiet på Twitter.

  • Har du opplysninger om hendelsen, eller har du bilder og video fra stedet? Kontakt Avisa Oslo på e-post tips@ao.no eller ved å ringe 22 30 80 00!

Signalement av mulig gjerningsperson

Politiet gått ut med signalement etter en potensiell gjerningsmann:

  • Mann av asiatisk opprinnelse.
  • Han er iført en Canada Goose parkas med blå hette og pelskrage, svart bukse og flerfargede sko.
  • Mannen løp fra åstedet i retning Calmeyers gate nordover.

Førstehjelp på stedet

Politiet fikk melding om hendelsen 06.59 søndag.

Hendelsen har skjedd i Osterhaus gate – rett ved Sentrum politistasjon. Området ble sperret av.

– Politiet var her kort tid etter og iverksatte førstehjelpstiltak før ambulansen overtok og kjørte ham til sykehus, sier innsatslederen.

– Hvordan går det med ham nå?

– Ambulansepersonalet har vurdert ham til å være alvorlig skadd, svarer han.

Pågrep mann

Ifølge AOs reporter på stedet, søker politiet med hund i området rundt Osterhaus gate og Storgata.

En mann ble kort tid etter knivstikkingen pågrepet i Storgata, forteller politioverbetjent Tore Barstad, politiets innsatsleder på stedet, til Avisa Oslo.

– Vi gjennomsøkte området i det som ble utpekt som fluktruta til gjerningsmannen, og da har vi anholdt en mann som vi nå sjekker om har tilknytning til hendelsen, men vi har ikke lagt ned søket av den grunn, sier Barstad.

– Jeg har ingen kjennskap til bakgrunnen til de to involverte, sier Barstad.

– Hva vet dere om relasjonen mellom de to?

– Vi har ingen kjennskap til bakgrunnen for hendelsen, svarer han.

Mannen som ble anholdt skal ifølge politiet passe gjerningsbeskrivelsen til et vitne. Han ble i 08.45-tiden sjekket ut av saken.

Jager gjerningsperson

I 9.30 tiden ble politiet observert med full utrykning ut til Bunnpris i Thorvald Meyers gate og legevakten. Operasjonsleder Gabriel Langfeldt bekrefter ovenfor Avisa Oslo at politiet er i søk med patruljer og helikopter i Oslo sentrum.

– Vi jobber med søk etter gjerningspersonen med store styrker og kriminalteknisk har ankommet åstedet og jobber der med det tekniske.

– Samtidig får vi tips og gjør observasjoner selv som gjør at vi ønsker å sjekke ut mulige personer. I det tilfellet så var det en person som lignet på vedkommende som vi er på jakt etter. Det viste seg å være feil mann.

Vet dere noe mer om hvem dere jakter på?

– Vi har ingen konkrete ting som gjør at vi vet hvem denne personen er utover den beskrivelsen som er gitt, svarer Langfeldt.

Avhører vitner

Søndag morgen jobber politiet på spreng med å avklare sakens fakta.

Blant annet skal flere potensielle vitner avhøres.

– Vi snakker nå med flere personer som skal ha hørt hendelsen og muligens observert noe. Så driver vi med gjennomgang av det videomaterialet som vi kan få tak i, så får vi se om vi finner ut noe. Vi nøster i dette så godt vi kan, både for å avklare sakens fakta og for å se om flere kan være involvert, sier Barstad.

Politiets krimteknikere er på stedet for å gjennomføre tekniske undersøkelser. De vil også søke langs den mulige fluktruten, blant annet for å se om de kan finne våpenet som er brukt.

Politiet ber alle som kan ha observert noe å kontakte dem på telefon 02800.

TIPS OSSTlf: 22 30 80 00 - Send tips/video/bilder

Kommentarer til denne saken