– Veldig deilig, er Hannas første svar på spørsmålene fra Avisa Oslo, som fredag kveld tok turen ut i Oslos gater for å rapportere om stemningen.

Kort oppsummert: Mye folk og relativt fulle utesteder i Oslo sentrum. De fleste utestedene AO gikk forbi åpnet allerede fredag, mens noen ikke åpner før i morgen.

Få oversikten her

Torsdag annonserte regjeringen at de opphever den nasjonale skjenkestoppen som har vært i effekt den siste måneden. Nå er det lov å servere alkohol til klokken 23.00. Det er bordservering, én meter avstand og munnbindplikt når man ikke er ved bordet.

– Det er fint å komme ut og møte folk, og se noen andre enn de man ser til vanlig. Man får litt variasjon i hverdagen, sier Andreas.

De to hadde planlagt fredagens middag på den indiske restauranten Theka på Olaf Ryes plass en god stund, men erkjenner at de var heldige med omstendighetene.

– Vi har planlagt lenge å gå ut og spise denne helgen – og så åpnet det.

– God timing?

– Ja, smiler hun.

Hanna og Andreas påpeker at det i den store sammenhengen er et lite problem å ikke kunne gå ut og drikke øl, men at det handler om valgfrihet og om å støtte et hardt rammet uteliv.

Dagens tiltak varer i én måned.