Gå til sidens hovedinnhold

Per (87) ble imponert over elva: – Kan ikke huske at den har vært så stor før

Akerselva viste seg fra en kraftfull side søndag.

Oversvømte gangveier, underganger fylt av små vassdrag og en så kraftfull utgave av Møllefossen at forbipasserende skled på det sleipe underlaget om de ikke fulgte med på hvor de gikk.

Med andre ord: Akerselva viste seg fra en helt spesiell side på søndag.

– Jeg kan ikke huske at den vært så stor før. Det har jeg ikke sett noen gang. Og jeg er snart 88 år, sa Per Nøklebye (87) til Avisa Oslo.

Han var på en gåtur opp langs elva sammen med kona Ragnhild Koren (77). Begge to ville se naturkreftene som viste seg fram inne i Oslo sentrum.

– Det er veldig spennende. Jeg sa til min kone: Her skulle vi hatt en kano og kjørt nedover. Det hadde vært stas. Men det kunne hun ikke tenke seg. Og ved nærmere ettertanke var det kanskje ikke en så lur idé, fortalte Nøklebye muntert.

– Så da blir det å nøye seg med gåturen?

– Ja. Det er veldig fint det også. Når du er oppvokst her langs elva, blir elva på en måte en del av deg selv, forklarer den mangeårige Oslo-boeren.


Mange ute for å titte

Han og kona Ragnhild var ikke alene om å være ute for å titte. Langs hele elva var det folk kledd i regntøy i mange farger og tok bilder – og særlig på stedene der Akerselva er som smalest og kraftigst.

Det gjelder ikke minst ved Møllefossen på Sagene.

– Det er veldig mye vann, konstaterte Kasvija Selladurai, som tok turen fra Nordstrand for å titte på vannmassene sammen med Ann Kristin Knudsen.

Tok turen fra Nordstrand

– Vi så i avisa at det var mye vann, så da fikk vi noe å finne på. Det er så dårlig vær og alt er stengt, så da må vi bruke de attraksjonene som finnes, sa Knudsen til Avisa Oslo.

Med seg hadde de golden retrieveren Aida. Uten at Avisa Oslos utsendte er noen stor tolker av hunders kroppsspråk, var det ikke vanskelig å se at bisken ikke var like begeistret for vannmengdene som sine eiere.

– Aida liker ikke så mye vann, påpekte Ann Kristin Knudsen muntert.

Et par klapp på hodet fikk imidlertid logringa raskt i gang igjen, før trioen vandret videre på den fuktige søndagsturen.

Kommentarer til denne saken