AKERSPOSTEN: – Vi skal finne denne sjåføren, og vi håper på hjelp til å spore opp vedkommende. Bilen var det jeg kaller en arbeidsbil, med plass til verktøy og slikt. Og det var sikkert rundt 30 personer som så overkjørselen, forteller Hanne Lous, som selvfølgelig er ulykkelig over at det var slik hennes trofaste venn skulle ende livet.

Louis har politianmeldt hendelsen, som skjedde onsdag denne uken rundt klokken 11.15.

Løp til dyreklinikken

Hun forteller at folk stormet til for å hjelpe. Pelle ble pakket inn i en jakke, og så løp de opp til Volvat dyreklinikk som bare er hundre meter unna fotgjengerfeltet der Pelle ble overkjørt.

Men dyrlegen kunne bare konstatere at han var så hardt skadet at det eneste riktige var å avlive han med én gang, sier hun.

Pelle var en gammel hund, men det gjør ikke denne ulykken noe mindre alvorlig, konstaterer Lous.

– Det er helt umulig at sjåføren ikke merket at vedkommende kjørte over noe eller noen, og det er også helt umulig at han eller hun ikke registrerte at folk løp etter bilen for å stanse den. Jeg vet at noen sa de hadde tatt bilde av bilen, og håper de vil kontakte politiet eller eventuelt meg så vi får tak i gjerningspersonen.

– Pelle får jeg aldri tilbake, men dette er et tragisk eksempel på hvordan man ikke oppfører seg! sier hun og legger til:

– For øvrig er denne overgangen farlig i mine øyne, jeg har sett mange nestenulykker her, og i dag har naboer fortalt at det har vært flere nestenulykker i denne overgangen, også med barnevogn involvert. Men det som skjedde med Pelle, er ene og alene sjåførens feil.

Les også

Demi er spesialtrent til å finne veggedyr: – Kan spare mye penger

– Så utrolig snille folk er!

I kaoset og dramatikken rett etter påkjørselen greide Hanne likevel å registrere hvor mange som brydde seg, som hjalp til med Pelle, jaktet på sjåføren og ikke minst viste stor omsorg for både Pelle og mamma'n hans.

– Jeg tenker på det hele tiden, og det har gjort både sjokket og sorgen langt lettere å håndtere. Hver gang jeg går ut av døren stoppes jeg av folk som har sett eller hørt om påkjørselen og som vil snakke om Pelle. Det gjør så utrolig godt! Tenk at det finnes så mange gode mennesker der ute.

Hanne forteller at Pelle var en populær liten fyr i nabolaget på Hoff.

– Alle elsket Pelle. Han var både kjærlig, glad og veldig høflig, faktisk. Når vi møtte folk på tur med hundene sine, hilste Pelle alltid først på hundeeieren, så på hunden. Han hadde virkelig bare venner i livet sitt, og elsket oppmerksomheten han fikk når vi var ute på tur.

– Et liv uten hund er helt uaktuelt

Hanne Lous forteller at hun har en alvorlig syk mann på Diakonhjemmet, som hun besøker daglig.

– Det er både trist og tungt, men det er av de utfordringer vi må takle gjennom livet. Kjæledyr er en velsignelse for mange, ikke minst er de godt selskap og døråpner for mange hyggelige samtaler og bekjentskap. Og selvfølgelig skal jeg ha en hund til – og like selvfølgelig er det at det skal være en dachs!

Les også

Milana (6) og Arina (4) flyktet fra bomberegnet i Ukraina til trygghet i Oslo: – Her har de det bra