På Loenga i Gamlebyen ble et passerende passasjertog truffet av en lastebil onsdag ettermiddag. Toget ble kun påført mindre skader og kjørte videre etter sammenstøtet. Lastebilen var imidlertid i en slik stand at den må berges.

Det er ikke meldt om personskade som følge av hendelsen.

Komplisert berging

– Medfører mindre forsinkelser i togtrafikken. Åstedet undersøkes av politiet, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter like før klokken 14.30.

Politiets operasjonsleder Sven Christian Lie forteller at lastebil skal ha sklidd ned mot sporet idet toget passerte.

– Det er minimale skader på toget, men har vist seg å være litt komplisert å få fjernet lastebilen. Den står der ennå, sier Lie til Avisa Oslo litt etter klokken 15.

I alle fall ett spor er stengt onsdag ettermiddag, forteller han videre.

– Vi er på stedet sammen med brannvesenet for å få berget opp lastebilen, sier Lie.

– Skal ikke skje

Toget, som var på vei til Moss på Østfoldbanen, skal ikke ha holdt spesielt høy hastighet da det kolliderte med lastebilen.

– Jeg har ikke vært på stedet selv, men det er klart at lastebil mot tog er en dårlig kombinasjon. Heldigvis gikk det bra, sier Lie.

Britt-Johanne Wang, pressevakt hos Bane Nor, forteller at det aktuelle passasjertoget kun ble påført lakkskader. Hun betegner likevel hendelsen som alvorlig.

– Slike ting skal ikke skje, men denne gangen var vi heldige. Vi bistår nå politiet med opplysningene vi har, forteller Wang.

Åpen for trafikk

Den aktuelle lastebilen tilhører ikke Bane Nor.

– Det tar tid å få fjernet bilen. Vi må ha inn et spesial-bergingskjøretøy. Derfor vil det være noen innstillinger på Østfoldbanen, sier Wang.

Like før klokken 18 onsdag melder Bane Nor at togstrekningen mellom Oslo og Nordstrand igjen er åpen for trafikk igjen. Passasjerer må likevel regne med forsinkelser, skriver de på Twitter.