En 22 år gammel mann er pågrepet og siktet for grov, ulovlig befatning med skytevåpen. Politiet mener å kunne knytte ham til skyteepisoden på Grønland natt til søndag for halvannen uke siden.

Det bekrefter politiadvokat Kine Wesseltoft overfor Avisa Oslo.

Mannen skulle i utgangspunktet fremstilles for varetekt i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag, men fengslingsmøtet ble utsatt til onsdag.

Wesseltoft vil ikke kommentere saken ytterligere, og opplyser at de vil begjære lukkede dører i forbindelse med fengslingsmøtet.

– Store ressurser

Like etter klokken to natt til søndag 24. mars fikk politiet flere meldinger om skyting ved Grønland torg. Ifølge vitner skal det ha vært en bil involvert og fire-seks personer til fots.

I ettertid ble det gjort funn av både tomhylser og en kniv i området. Etter det politiet har fått opplyst, ble ingen personer skadet som følge av episoden.

De har likevel understreket at de ser svært alvorlig på hendelsen, da det skal ha blitt løsnet skudd i det offentlige rom.

– Vi har store ressurser på saken. Trygghet for innbyggerne er politiets viktigste prioritet og vi skal gjøre alt vi kan for å unngå at dette skjer igjen, har Kine Wesseltoft tidligere uttalt til Avisa Oslo.

Utbrent bil i Follo

Formiddagen etter skytingen ble det funnet en utbrent bil ved Ingierstrand bad i Nordre Follo. Avisa Oslo kjenner til at politiet mener at bilen kan knyttes til skyteepisoden.

Det har ikke Wesseltoft ønsket å kommentere.

22-åringen som nå er siktet er kjent for politiet fra tidligere straffbare forhold. I mars i fjor ble han dømt til ni måneders fengsel for å ha vært i besittelse av et ladd våpen på Grønland.

I rettssaken forklarte han at han var i besittelse av våpenet som beskyttelse etter at noen hadde truet ham.

Han er også tidligere domfelt for vold og ran.

Mannens forsvarer, advokat Bjørn Aksel Henriksen, kan ikke kommentere saken og henviser til at dokumentene i etterforskningen er klausulerte. Det er derfor uklart hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

Tredje skytingen i år

Siden nyttår har det vært tre skyteepisoder i Oslo:

  • 15. januar: Det ble løsnet skudd mot en bil på Vestli, helt øst i byen. Én person befant seg i bilen som ble beskutt, men vedkommende kom uskadd fra episoden. Tre menn ble pågrepet dagen og senere varetektsfengslet.
  • 24. mars: Like etter klokken to natt til søndag fikk politiet flere meldinger om at det var løsnet skudd ved Grønland torg. Ifølge politiets opplysninger ble ingen skadet som følge av skytingen. Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, ble det funnet en utbrent bil ved Ingierstrand sjøbad i Nordre Follo neste dag, som kan knyttes til hendelsen.
  • 3. april: En person skutt i sentrum. Politiet fikk melding om hendelsen da fornærmede kom til legevakten med skuddskader.