Gå til sidens hovedinnhold

Pågrepet i politiaksjon etter skyting – siktet for drapsforsøk

Minst en person er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble skutt på Bjølsen lørdag kveld.

  • Vet du noe om dette? Har du bilder eller video? Tips oss på tips@ao.no eller telefon 22 30 80 00.

Politiet jobber sent lørdag kveld opp mot flere adresser sentralt i Oslo, etter at en mann i 20-årene ble skutt på Bjølsen.

Det bekrefter André Kråkenes, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, overfor Avisa Oslo.

– Vi har fortsatt ikke pågrepet noen, men vi har navn og adresser vi jobber med. Så får vi se hva resultatet blir, sier Kråkenes i 23.15-tiden.

I hvit drakt

Han kan videre opplyse at politiet leter etter tre navngitte personer.

– Det er tre personer vi ser etter. Vi vet ikke om de faktisk befinner seg på disse adressene, men det gjenstår å se, sier Kråkenes.

Ikke lenge etter samtalen med operasjonslederen, var Avisa Oslo vitne til at politiet aksjonerte mot en adresse på Torshov, der en person ble eskortert ut av en boligblokk og inn en cellebil.

Vedkommende var ikledd hvit beskyttelsesdrakt for å sikre eventuelle bevis.

Saken fortsetter under bildet.

Like etter midnatt er politiet til stede på ytterligere en adresse i samme område. Politifolkene ønsker ikke å fortelle til Avisa Oslo hva de gjør der.

Rundt klokken 01.30 oppsto en situasjon utenfor adressen, der to politifolk løp etter en mann og tok ham med seg inn i blokka.

En drøy time senere ble mannen tatt ut av blokka, påsatt håndjern og brakt inn i en cellebil.

Siktet for drapsforsøk

Per Ivar Iversen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, vil ikke kommentere politiets aksjoner på Torshov natt til søndag, men henviser til kriminalvakta.

I 02.30-tiden kan Arild Stenersen, fungerende kriminalleder, bekrefte at én person er pågrepet på Torshov og siktet for drapsforsøk.

– Per nå etterforskes saken som et drapsforsøk. Enn så lenge er det siktelsen, sier Stenersen til Avisa Oslo.

Han kan ikke kommentere hvorvidt politiet har gjort pågripelser i forbindelse med ytterligere aksjoner på Torshov, men bekrefter at politioppbudet i området har sammenheng med Bjølsen-skytingen.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva politiet gjør på stedet, eller hvorfor vi er der, men det er i forbindelse med saken, sier Stenersen.

– Har politiet kontroll på samtlige mistenkte etter skytingen?

– Per nå kan jeg kun bekrefte at én person er pågrepet, svarer Stenersen.

Les også

Ung mann skutt på Bjølsen – utenfor livsfare

Utenfor livsfare

Politiet fikk melding om skytingen på Bjølsen klokken 21.03 lørdag kveld. De rykket ut til området, der de fant den fornærmede mannen i en leilighet i Ålesundgata.

Han ble sendt til Ullevål sykehus, men skal være utenfor livsfare.

Ifølge vitner forlot tre personer området til fots, muligens i bil. De skal ha løpt mot Treschows gate, formentlig krysset den og fortsatt ned mot Akerselva. Det ble satt inn både hund og helikopter i søket etter de mistenkte.

Flere naboer som Avisa Oslo har snakket med, kunne fortelle at de hørte ett – muligens to – smell før politiet og ambulansepersonell kom til stedet.

TIPS OSSTlf: 22 30 80 00 - Send tips/video/bilder

Kommentarer til denne saken