(Oslodebatten)

Brev til ordfører Marianne Borgen og øvrige beslutningstakere på Rådhuset.

«På lørdag kommer det noen til Tøyen torg, som ønsker å kaste meg ut av Norge.» Uttalelsen kom fra en av våre mange muslimske elever på Tøyen skole.

På Tøyen vokser to av tre barn opp i familier som lever under fattigdomsgrensen. Siden 2013 har jeg, sammen med et helt nabolag, jobbet for inkludering og integrering i dette flerkulturelle og mangfoldige området. Jeg er stolt av det vi har fått til.

En av de viktigste suksessfaktorene har vært økt tillit til voksne og samfunnet, og økt bevissthet av privilegiet det er å omgi seg med mennesker som er forskjellige fra dem selv – kulturelt, religiøst, utseendet, eller på andre måter.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Sparker ben på alt og jeg mange jobber for

Førstkommende lørdag, 2. april - på den første dagen av muslimenes fastemåned ramadan – har den høyreekstreme organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) fått tillatelse av bydel Gamle Oslo til å holde en markering på Tøyen torg. Der har de planer om å brenne koranen og komme med hatefulle ytringer, i et boligområde med mange muslimer. Dette må de ikke få lov til.

Å tillate en slik markering på Tøyen bryter ned tilliten til samfunnet og sparker ben på alt det jeg og mange andre jobber for.

Sommeren 2019 sa Marianne Borgen til Aftenposten: «Dette handler om SIAN, en organisasjon som er tiltalt for flere tilfeller av rasisme og hatefulle ytringer. Tøyen Torg et lite bydelstorg, et nærmiljø- og barnevennlig torg. Tøyen er en av de mest flerkulturelle bydelene i Oslo, og det er ikke vanskelig å skjønne at en stand her vil kunne skape konflikter og ubehageligheter.»

Jeg kunne ikke vært mer enig.

Bør finne sted på Eidsvolls Plass

I september samme år vedtok bystyret i Oslo, med unntak av FrP at: «Tøyen Torg ikke er et egnet sted for å avholde arrangementer slik SIAN har søkt om.»

Kjære ordfører og andre beslutningstakere: Disse argumentene og standpunktene burde fortsatt være gjeldende. Barn og unge på Tøyen trenger ansvarlige voksne på rådhuset som verner dem mot verbal mishandling. Jeg ber dere om å instruere administrasjonen i bydel Gamle Oslo om å omgjøre vedtaket.

En SIAN-demonstrasjon bør finne sted på Eidsvolls Plass foran Stortinget, der de kan henvende seg til folkevalgte, og ikke til barn og unge i en sårbar situasjon.

Les flere Oslo-historier og debattinnlegg på Avisa Oslos nye debattside Oslodebatten

Les også

Overlege i ungdomspsykiatri: Kan best beskrives som et generasjonstraume

Les også

Venterommet på legevakten en natt til lørdag

Les også

En løsning for dem som ikke har råd til treningsavgiften

Les også

Sønnen min skal starte på skolen. «Heller elite enn ghetto», sa en til meg