Gå til sidens hovedinnhold

Øyene rundt – LIVE med Avisa Oslo

Søndag kan du bli kjent med Oslos øyer og den spennende historien som ligger bak. Kaptein Knut Hjort-Jenssen vil kjøre en helt spesiell rute som gir deg muligheten til å se en rekke historiske steder Oslo-leksikonet Leif Gjerland skal belyse.

Oslos øyer er for de fleste enten en destinasjon for båtpuss, hytte eller bading. Det de fleste i byen er mindre klar over er en tunge historien som ligger i mange av Oslofjordens øyperler.

Øyene har nemlig vært en sentral del av Oslo tilbake i tid. Med oss på turen for å lære mer om hva som har foregått har vi historieformidler og byvandrer Leif Gjerland.

Gjerland er fast spaltist i Aftenposten og har utgitt 12 bøker om Oslo, deriblant boken «Oslos øyrike» som gir et spennende blikk på hva som har foregått på øyene flere hundre år tilbake i tid, frem til dags dato.

Karantenesykehus, tivoli, flyplass og skytterlag er bare noen av stikkordene som vil dukke opp i sendingen.

Turen starter på Aker Brygger og går til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen. Vi vil også snakke om Langøyene som åpner igjen 1. juli etter lang tids stenging på grunn av søppel.

Den første minutt-for-minutt sendingen i Avisa Oslos historie starter søndag klokken 14.00.

Kommentarer til denne saken