Gå til sidens hovedinnhold

Overfalt og voldtok kvinne i park – nå er en 19-åring siktet for nok en voldtekt

16 år gammel overfalt og voldtok han en kvinne i Sofienbergparken. Nå, tre år senere, er 19-åringen siktet for grov voldtekt av ei ung jente.

19-åringen ble pågrepet igjen 30. mars og sitter varetektsfengslet, siktet for grov voldtekt, og siktelsen er nå etter en paragraf som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Nekter

19-åringen er siktet i saken sammen med en 24 år gammel mann. Sammen skal de ifølge siktelsen ha begått overgrep mot en ung jente på en fest i Oslo, mens det var flere deltakere til stede i samme leilighet.

Begge har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden 31. mars, da tingretten mener det er stor fare for bevisforspillelse dersom de løslates.

19-årigen nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen, og har gitt uttrykk for at han opplever situasjonen som svært belastende.

Dømt

I 2019 ble tenåringen dømt til tre års fengsel samt til å betale offeret 150.000 kroner i erstatning etter overfallsvoldtekten i Sofienbergparken natt til 3. mai året før.

Dommen var en fellesdom, og inkluderte alvorlige voldssaker han var idømt rett før overfallsvoldtekten skjedde.

Gutten slapp strengere fengselsstraff på grunn av sin svært lave alder da ugjerningen ble begått. Straff for overfallsvoldtekt ligger normalt på seks til sju års ubetinget fengselsstraff for en myndig person.

I dommen fra tingretten fremgår det at de rettspsykiatriske oppnevnte var svært bekymret for høy risiko for ny seksuell vold dersom han ble dømt i saken.

Han satt 268 dager i varetekt . Avisa Oslo har ikke fått bekreftet om resttiden er sonet ferdig i ungdomsfengselet hvor han satt varetektsfengslet.

– Politiet vil begjære de siktede ytterligere varetektsfengslet når fengslingsperioden går ut neste uke, sier politiadvokat Rita Parnas til Avisa Oslo.

Medsiktet

Siktet i den nye voldtektssaken er også en 24-åring, også han fra Oslo. Også han er godt kjent fra politiet fra før.

Da 24-åringen ble fremstilt for ytterligere varetektsfengsling i slutten av april, argumenterte politiet for både bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare dersom han ikke blir holdt i varetekt.

Også 24-åringen nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen.

Kommentarer til denne saken