Gå til sidens hovedinnhold

Over 400 færre ledige i Oslo siste uken. Se oversikt over din bydel

20. april er 36.951 personer registrert som helt eller delvis arbeidsledig i Oslo. Det 433 færre enn i forrige uke.

Det melder Nav i Oslo i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Ifølge statistikken fra Nav er 25.650 personer er helt ledige, mens 11.301 personer er registrert som delvis ledige. Det er en nedgang på 399 helt ledige og en nedgang på 34 delvis sammenlignet med forrige uke.

Oslo er fylket med den høyeste andelen av helt og delvis arbeidsledige, med henholdsvis 6,5 prosent og 2,8 prosent. Tilsvarende tall for landet er henholdsvis 4,2 og 2,4 prosent.

Det er hjelp å få hos Nav i Oslo

– Ledighetsnedgangen siste uken skyldes hovedsakelig en nedgang i antall helt ledige innenfor yrkesgruppene reiseliv og transport, serviceyrker og butikk- og salgsarbeid. Det er gledelig, og vi følger nøye med på om denne utviklingen fortsetter i ukene som kommer, sier Sonja Skinnarland, direktør i Nav Oslo.

Oslo har hatt en stabil, høy ledighet over tid som følge av koronatiltakene i hovedstaden, opplyser hun.

– Når Oslo etter hvert gjenåpner vil mange gå tilbake til jobbene sine, mens andre vil måtte finne seg nye jobber. Å ta utdanning eller annen opplæring, mens du venter på å komme i jobb, kan styrke dine muligheter i arbeidsmarkedet. Det er også god hjelp å få av Nav i Oslo for dem som er arbeidsledige, og vi samarbeider tett med arbeidsgivere, helse- og utdanningsetater, samt at vi har gode tiltak vi kan bruke for å hjelpe den enkelte nærmere en fast jobb, sier Skinnarland.

Les også

Arbeidsledighet og helsetjenesten topper listen

Hun understreker at Nav Oslos mål er å hjelpe så mange som mulig ut i jobb og forebygge langtidsledighet.

– Vi er spesielt opptatt av å hjelpe unge under 30 år, samt de som ikke når opp i ordinære søknadsprosesser av ulike årsaker, sier hun.

På landsbasis er det registrert 206.200 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 2.300 færre enn forrige uke.

Ledighetsnedgang i alle bydeler siste uke

Sammenlignet med forrige uke ser vi at samtlige bydeler har en nedgang i antall helt ledige siste uke, mens delvis ledige ligger mer stabilt.

Høyest ledighet er det i bydel Alna, der åtte prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Deretter følger bydelene Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Stovner med henholdsvis 7,9, 7,9 og 7,8 prosent.

Ledigheten er lavest i bydelene Nordre og Vestre Aker hvor 3,6 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige.

Bydel Gamle Oslo har høyest delvis ledighet med 3,3 prosent. Deretter følger Grorud og Alna med 3,2 prosent.

Nordre Aker har lavest delvis ledighet med 1,9 prosent.

Over halvparten er ledige innen tre yrkesgrupper

Gjennom hele koronapandemien har det vært tre yrkesgrupper som har hatt flest ledige i Oslo. Det er reiseliv og transport, butikk- og salgsarbeid og serviceyrker som per 20. april har 14.568 helt ledige og 5.898 delvis ledige.

Det utgjør til sammen 55 prosent av alle ledige i Oslo.

Les også

Nødropet fra Oslo: – Jeg frykter for en hel bransjes fall

De siste uketallene viser at det er høyest andel helt ledige i aldersgruppene 20–24 år og 30–39 år, med 7,5 prosent av arbeidsstyrken. Blant de delvis ledige er det høyest ledighet i aldersgruppen 50–59 år med 3,3 prosent av arbeidsstyrken.

Av alle de ledige per 20. april er 20.064 helt eller delvis ledige menn, mens tilsvarende tall for kvinner er 16.887.

Fortsatt er over 18.000 arbeidstakere i Oslo er helt eller delvis permittert fra sine jobber. Det utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken i Oslo. Sammenlignet med forrige uker er dette en nedgang på 159 personer.

Kommentarer til denne saken