Over 1000 personer er omkommet. Siden juni har Pakistan blitt rammet av en voldsom flom. Ifølge landets myndigheter har hver sjuende pakistaner fått hjemmet ødelagt eller skadet.

Nå ønsker Oslos mest populære restaurant å hjelpe.

Ricksha er en av Oslos eneste pakistanske restauranter. Stort sett alle de ansatte er pakistansk, eller har tilknytning til landet. Nå ønsker de å hjelpe sine landsmenn- og kvinner.

For tirsdag 6. september skal alt restauranten tjener, gå til å hjelpe de rammede av flommen.

– Vi kom opp med ideen for to dager siden. Jeg tenkte på hva vi kunne gjøre og hvordan vi kunne gjøre det. Vi taper absolutt ingenting på å støtte et godt formål, sier Ali Asif, restaurantsjef for Ricksha.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

6. september

Dagen det er snakk om er 6. september. Asif sier at pengene ikke blir donert til et formål. Istedenfor sender restauranten egne lastebiler, merket med deres logo.

– Da vet vi at pengene går til riktig formål. Våre folk kjøper inn det de i Pakistan trenger. Akkurat det er veldig viktig for oss, sier norsk-pakistanske Asif.

Som tidligere nevnt er Ricksha en pakistansk restaurant. Du legger godt merke til opphavet, ettersom noe av det første man blir møtt med er et pakistansk flagg.

Asif sier kundene har hatt en innvirkning på hvorfor han vil hjelpe.

– Alle som kommer hit spør om hvordan det går med flomsituasjonen. For meg som er norskpakistaner i Norge, er det viktig å støtte landet. Vi som bor i utlandet må bidra når Pakistan er i nød, forklarer Asif.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Stappfullt

Siden åpningen i 2021 har Ricksha tatt Oslo med storm. Restauranten som ligger i Kjeld Stubs gate 3, rett ved rådhuset i Oslo sentrum, ligger på første plass over restauranter i Oslo.

– Det er stappfullt hver eneste dag. Vi gjør det veldig bra, og håper flest mulig vil komme å bidra slik at vi kan nå målet vårt med å hjelpe Pakistan, sier Asif.

I aller første omgang starter restauranten med en slik dag. Om det skulle bli nødvendig, ser ikke Asif bort ifra at de kan gjøre det igjen.

– Vi starter først med tirsdag i neste uke, så ser vi det an videre. Kanskje vi gjør noe med foodtrucken vår neste gang, det tror jeg også vil fungere.