Fredag har OUS 41 pasienter innlagt med covid- 19. Av disse behandles 18 på intensiv og 13 ligger på respirator, opplyser pressevakt Hedda Holth til AO.

– I natt hadde vi et nytt dødsfall som følge av covid-19, og det blir nummer 100 i OUS siden pandemien startet.

Det skjer samme dag som Oslo opplever ny smitterekord for tredje dag på rad. Det er 2.170 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn.

Torsdag opplyste pressevakt Pernille Lønne Mørkhagen ved Diakonhjemmet sykehus at 7 av 10 innlagte koronapasienter hos dem i desember måned var uvaksinert.

Prosentandelen på uvaksinerte koronapasienter ved OUS har ifølge Holth «en stund» også ligget på 70 prosent.

Les også: Nå har det skjedd noe med vaksineoversikten til Oslo kommune

Uavhengig av diagnose har OUS for øyeblikket 65 pasienter på intensiv.

Dette regnes som uvaksinert

Diakonhjemmet sykehus har fredag fire innlagte covid-positive pasienter, hvorav to får intensivbehandling og en av disse ligger på respirator. Intensivavdelingen til Diakonhjemmet har totalt syv pasienter, opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen.

Ved Lovisenberg sykehus har de fredag en nedgang i covidpasienter:

– Tallet i dag er ti, hvorav 8 er uvaksinerte. Det regnes som uvaksinert dersom en pasient enten ikke er vaksinert eller vaksinestatus er ukjent. Fullvaksinerte har fått minst to doser, opplyser pressevakt Tone Hærem til AO

– På intensiv har vi nå tre pasienter, når tallet er under fem kan vi ikke gi nærmere opplysninger om disse, legger hun til.