Torsdag passerte smittetallet for første gang over 2000 på ett døgn, og det var 1.053 flere smittede på et døgn enn samme dag forrige uke.

Pressevakten ved OUS Hedda Holth opplyser torsdag formiddag at de for øyeblikket har 44 pasienter innlagt med covid-19.

– 16 av disse er på intensivavdeling, og 14 på respirator. Rundt 70 prosent av pasientene på intensiv er ikke vaksinerte, opplyser pressevakt Hedda Holth i en e-post til Avisa Oslo.

Totalt er det 56 pasienter på intensiv ved OUS, uansett diagnose, ifølge Holth.

Innleggelsestallene er en nedgang fra dagen før. Onsdag morgen hadde OUS seks flere, 50 pasienter, innlagt med covid-19. Av disse ble alle de 17 som var innlagt på intensiv, behandlet med respirator, informerte Hærem til AO onsdag.

Onsdag ble det også kjent at 25 prosent av de innlagte covid-pasientene ved OUS var smittet med omikronviruset. Det opplyste fylkesleder Bård Eirik Ruud i Norsk Sykepleierforbund (NSF) til AO.

På Lovisenberg sykehus er det torsdag morgen totalt 12 innlagte covid 19-pasienter. Av disse er to på intensiv, der én behandles med respirator. Det opplyser pressvakt Tone Hærem til AO.

Totalt behandler Lovisenberg fem intensivpasienter, uansett diagnose, torsdag.

Diakonhjemmet sykehus har tre innlagte koronapasienter per torsdag. To av dem behandles på intensiv, hvor en av dem ligger på respirator, opplyser kommunikasjonssjef Pernille Lønne Mørkhagen til AO.

Hun opplyste samtidig at 70 prosent av Diakonhjemmets koronapasienter gjennom hele desember var uvaksinerte.