Tirsdag valgte NRK å avpublisere serien «Japanese Ramm show». Det var en del av Nicolay Ramms Tokyo-dekning i forbindelse med OL.

Kristoffer Gustavsen, er en av flere som er negative til at NRK avpubliserte Ramms innhold. Han mener at det var underholdende og morsomt. Han er selv adoptert fra Sør-Korea.

– Gøy med parykk og dårlig aksent. Jeg stiller gjerne opp om de trenger en med utseende på plass, skriver han i et innlegg på Twitter.

– Rart når svært få har klaget inn

NRK forklarer avpubliseringen slik:

– NRK avpubliserer disse tre episodene etter tilbakemeldinger fra enkelte i publikum som opplever Nicolay Ramms fremstilling av japansk gameshow-vert som stigmatiserende og sårende, skriver de.

– Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere. Vi ønsker verken å såre eller stigmatisere, sier Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK.

Gustavsen synes også at det er rart at NRK fjerner serien når det er relativt få som har klaget inn innholdet.

– Det er spesielt at noen høye stemmer i samfunnet skal få en så stor definisjonsmakt på humoren i NRK, sier han til Avisa Oslo.

– Støy i en viktig debatt

Rasisme og hat mot asiater har kommet frem i lyset i år med blant annet emneknaggen «Stop Asian Hate». Det mener Gustavsen er en viktig debatt å ta tak i, men han synes denne saken er et sidespor han mener er synd.

– Det skaper støy rundt en problemstilling som fortjener med plass i samfunnet vårt, sier han.

Han synes ikke innholdet var verken krenkende eller rasistisk.

– De som reagerer sier at serien etterligner asiater. Jeg er ikke enig i det. Det Nicolay Ramm gjør er å etterligne en japansk game show-vert, noe som nesten er en egen sjanger i Japan, slik jeg har forstått det, sier Gustavsen.

– Feigt av NRK

Gustavsen har lite til overs for at statskanalen avpubliserte. Han mener også at når konklusjonen ble å avpublisere, har det vært gjort dårlige vurderinger i forkant av publiseringen.

– Denne vurderingen burde de ha gjort for lenge siden, sier han.

Han mener avgjørelsen er feig.

– Humor kommer aldri til å ikke støte noen. Hvis de skal ta vekk alt som føles krenkende, tror jeg komikere har lite igjen å jobbe med, sier Kristoffer Gustavsen.