Gå til sidens hovedinnhold

Oslo stopper russefeiringen i én uke

Rask økning i smitte blant russen gjør at feiringen nå stanses.

– På grunn av rask økning i smitte blant russen, med store uoversiktlige nettverk som gjør det vanskelig å få oversikt over nærkontakter, har Oslo kommune, i samråd med FHI, laget et hastevedtak om å stoppe all russefeiring i en uke, det vil si til og med tirsdag 8. juni, skriver Oslo kommunen i en pressemelding.

Det betyr at all russerelatert aktivitet i Oslo kommune må stanses, og dette gjelder både Oslo-russ og tilreisende russ fra andre kommuner.

Avisa Oslo har tatt kontakt med byrådsleder Raymond Johansen. Han ber AO ta kontakt med helseetaten da dette er en beslutning tatt av smittevernoverlegen Frode Hagen.

– På grunn av rask økning i smitte blant russen med store uoversiktlige nettverk som gjør det vanskelig å få oversikt på antall nærkontakter, anbefaler vi å stoppe all russefeiring i én uke, sier Hagen i pressemeldingen.

Han oppfordrer alle som har vært på fester om å teste seg, selv om de er russ eller ikke.

Russen blir allerede testet en gang i uken på skolen, og kan bruke drop-in på teststasjonene.

– De kan nå også teste seg med hurtigtester på alle fire Feberpoliklinikkene. I tillegg får alle videregående skoler i Oslo selv-test kit denne uken, slik at avgangselever, deriblant russen, kan teste seg når de ønsker.

Vi oppdaterer saken.

Kommentarer til denne saken