– Det er en skikkelig drittsituasjon, sorry språket. Men det suger, og det suger, og det suger, sier Nigisti Dawit Kuflu til Avisa Oslo.

Det kom for kort tid siden melding om at den raske økningen i smitte blant russen i Oslo nå har ført til at russefeiringen stanses, foreløpig for en uke.

Ikke pek finger

Det syns Kuflu er utrolig kjipt. Nå ber hun om at russen ikke skal pekes ut som syndebukker.

– Russen har alltid vært et offer for drittslenging. Jeg utelukker ikke at noen har gjort noe dumt i russetiden, alle gjør vel noe dumt en gang. Men på generell basis har russen vært flinke. Det har vært langt færre med å rullet enn det som har vært vanlig i tidligere år. Vi har testet oss, brukt Antibac og desinfisert bussene. Vi har faktisk gjort en skikkelig innsats for at ingen skal bli smittet.

Også helsebyråd Robert Steen har skrytt av russen, og syns de har vært flinke til å opprettholde korona-reglene.

At smitten likevel har spredd seg rask blant russen, spesielt de på Oslo vest, syns Kuflu derfor er veldig leit. Hun er ikke kjent med at russ har nektet å teste seg, heller ikke at noen av russebussene skal ha vært fylt til randen under «rulling».

Tar det fint

Etter beskjeden om at russefeiringen blir satt på hold en uke har hun kontaktet byens buss-sjefer og informert dem.

– De tok det veldig pent, faktisk, jeg regner jo nesten med at det skulle bli en mye verre reaksjon, for jeg merket selv at min egen reaksjon ikke var den mest rasjonelle.

Nå vil de slappe av, ta en rolig uke, mange i karantene, og ta vare på hverandre.

– Hvordan går det med russen nå?

– Mange av bussene sitter i karantene og isolerer seg til og med fra familien sin for de ikke vil at de skal få smitte.

– Det viktigste er å stå i sammen i det og gjøre det vi kan gå for å få tallene ned og forebygge videre smitte, legger hun til.

– Nå legger vi festingen på is.