Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Sp-lederen blir statssekretær: - Utrolig stolt, glad, spent og ydmyk

Oslo Sps leder Bjørg Sandkjær blir statssekretær for utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

Det kommer fram i en pressemelding fra regjeringen.

- I dag er jeg utrolig stolt, glad, spent og ydmyk over å ta det med meg inn i rollen som statssekretær for Utviklingsminister Anne-Beathe Tvinnereim. Jeg gleder meg til samarbeid med dyktige folk i UD, Norad, sivilt samfunn hjemme og ute, forskere og alle andre som dytter verden i mer rettferdig retning, skriver Oslo Sp-lederen på Facebook.

Sandkjær har betydelig bakgrunn fra organisasjonsarbeid, blant annet fra Norad. Hun har også jobbet i ulike FN-organisasjoner og solid erfaring med bistandsarbeid, og Avisa Oslo har tidligere framhevet henne som et mulig tilskudd til et rødgrønt regjeringsapparat.

Sandkjær er Oslo Sps eneste fast møtende medlem i bystyret. Nå overtar Morten Edvardsen denne faste plassen.

– Rett dame på rett sted. Dette er en jobb hun kommer til å beherske fullt ut fra dag én – hun kan jo alle saksfeltene fra før, sier Edvardsen om sin partikollega.

Edvardsen betegner Sandkjær og Tvinnereim som et toppet lag, og er svært glad for at Sp har fått ansvaret for norsk utviklingspolitikk. Samtidig ser den nåværende førstevaraen fram til å bli fast møtende medlem i bystyret.

– Jeg gleder meg masse. Første oppgave blir Oslo-budsjettet, sier Morten Edvardsen, samtidig som han skryter av den nye regjeringens lovnader om å styrke områdesatsing og 70 prosents finansiering av viktige kollektivprosjekter i Oslo.

I utgangspunktet er det ingen motsetning mellom å være statssekretær og å fortsette som leder av Oslo Sp.

- Jeg fortsetter som leder i Oslo Sp, ihvertfall inntil videre, bekrefter Bjørg Sandkjær overfor Avisa Oslo.

Kommentarer til denne saken