– Det er jo helt fantastisk. Spesielt etter året som har vært er det vidunderlig for hele teamet. Det er jo helt magisk at Oslo er på listen og arbeidet vi gjør blir lagt merke til, sier Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang til Avisa Oslo.

Tirsdag ble det kjent at Maaemo kommer på 47. plass i den anerkjente kåringen.

Restaurantene, som ligger i Bjørvika, beskrives slik i kåringen:

«A culinary journey: Reflecting the name – Maaemo is ancient Norse for «Mother Earth» – the menu is based almost entirely on ingrediens sourced from the surrounding region. Some of the seafood, such as the wild salmon cooked in salted butter, comes from the pristine waters of Norway’s northern coast, but most of the produce is grown or foraged in the area immediately around Oslo, focusing on organic and sustainable practices.»

Restauranten ble som den første i Norge i 2016 belønnet med tre stjerner i Michelin-guiden. Det skjedde seks år etter at de åpnet dørene.

I 2020 mistet restauranten alle stjernene som følge av flytting til et nytt bygg, men fikk alle tre tilbake igjen i 2021.

Maaemo ble i 2018 rangert til verdens 35. beste restaurant i kåringen The World's 50 Best Restaurants i 2018. I 2021 rykker de altså opp til 47. plass, og er innen for topp 50.

– Spektakulært

Bang forteller at å komme på lista er en solid opptur for hele teamet på restauranten.

– Å få en plassering på en så prestisjetung liste med vår nye restaurant er vi virkelig stolte av! Dette er virkelig hele huset sin fortjeneste alle i administrasjonen, i serveringen, i kjøkkenet, i oppvasken. En stor takk til alle som er her og jobber hver dag og en stor takk til alle som har jobbet her og vært med til å gjøre Maaemo til den restauranten den er i dag, sier han.

Etter et hardt pandemiår uten mange ikke-norske gjester var kom kåringen som en gledelig overraskelse.

– Vi har akkurat flyttet, og dette året har gjort at det ikke har vært mye internasjonale gjester, så dette var svært uforventet, sier Bang.

– Hva betyr en slik kåring for dere?

– Det er fantastisk for alle vi som er her på huset å få et slik skulderklapp. Å komme tilbake etter dette året med tre stjerner og inn på listen er jo spektakulært, sier Maaemo-sjefen.

Maaemo er nå fullbooket fram til jul – så langt bookingen går.