Søndag 13. mars hadde restauranteieren Baljit Padda Singh som blant annet driver New Delhi på Tjuvholmen et mål om å donere hele dagsomsetningen for å hjelpe ofrene for krigen i Ukraina. Folk stilte opp og da dagen var omme hadde restauranten samlet inn 155.241 kroner – 5000 kroner mer enn målet.

– Vi er kjempeglad for at så mange stilte opp. Alle må bidra når de kan, og dette var vår måte å vise at vi støtter Ukraina, sier Singh.

En større del av inntjeningen kommer til å gå til SOS Barnebyers arbeid i Ukraina, mens resten vil gå til målrettede tiltak for å redusere den ødeleggende effekten krigen har.

Er ikke første gang

Da smitten økte i rekordfart i India våren 2021 donerte de også en dagsomsetning, der pengene gikk til å kjøpe oksygenbeholdere til koronasyke. Det ser heller ikke ut til at innsamlingen til Ukraina kommer til å bli den siste.

– Vi ser ikke bort fra at vi gjør liknende stunt i fremtiden. Vi er heldige som bor her i Oslo og Norge, og vi har derfor et særlig ansvar for å bidra utover våre landegrenser, avslutter Baljit Padda Singh.