– Vi er lei oss for at vi nok en gang må ut med budskap om at en Pride-markering må avlyses, sa Leder Inger Kristin Haugsevje for Oslo Pride mandag kveld.

– Det er tungt

Hun fortalte at hun og de andre arrangørene forstår at folk er frustrerte, men at de ikke kan arrangere noe når politiet anbefaler å avlyse.

– Det er tungt å høre om trusselsituasjonen politiet snakker om. Vi ser frem til å arrangere en markering når det er mulig. Vi takker for støtten for alle, og er rørt over engasjementet i befolkningen, sa hun.

Avlyst

Søndag gikk interesseorganisasjoner for det skeive miljøet i Norge ut sammen med Oslo kommune og informerte om at de ville arrangere en markering til støtte for bevegelsen etter at den store Pride-paraden i Oslo sentrum ble avlyst lørdag ettermiddag.

Mandag anbefalte imidlertid politiet i Oslo å ikke møte opp på Rådhusplassen på grunn av en uavklart trusselsituasjon. Det skapte sterke reaksjoner, men klokken 18.00, en og en halv time før markeringen skulle startet, avlyste Oslo Pride arrangementet.

– Vi har hele tiden hatt en god og tett dialog med politiet. Avtalen fra start var at de skulle sørge for at vi kunne ha et trygt arrangement.

– Er du skuffet over politiet?

– Jeg er veldig lei meg og jeg kommer ikke til å delta på Rådhusplassen i dag, sier hun.

Fungerende PST-sjef Roger Berg sier mandag kveld til NRK at de har bestemte mennesker i kikkerten i den ekstraordinære trusselsituasjonen etter Oslo-skytingen.

– Vi har bestemte mennesker i kikkerten, som vi jobber med kontinuerlig.

12.000 interesserte

Haugsevje ville ikke anslå hvor mange som ville møtt opp på arrangementet mandag, men på facebookarrangementet har over 12.000 personer sagt at de er interessert i arrangementet.

Nå opplyser hun at det ikke vil bli noen Pride-markering før etter sommerferien.

– Nå trenger vi litt ro, sier Haugsevje.

– Vi skal komme tilbake med et verdig og fint arrangement og som skal favne om hele det skeive miljøet, legger hun til.

Hun opplyste at Oslo Pride ikke har vært i kontakt med PST i løpet av mandagen, men at de har hatt en god dialog med Oslo politidistrikt.