Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele landet til å markere Pride i alle nabolag, hjem og grender, skriver de en pressemelding lørdag.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang.

Oppfordringen skjer etter Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride avlyses etter tydelig råd og anbefaling fra politiet.

«Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se paraden om å ikke møte», skriver de i pressemeldingen.

Bakgrunnen for avlysningene er skyting ved tre utesteder i Oslo sentrum natt til lørdag der to personer omkom. Zaniar Matapour (42) er siktet for terror og drap. 42-åringen har tidligere brukt navnet Samuel Steffa, etter det Avisa Oslo får opplyst.

#walkwithpride

Gjestvang i FRI oppfordrer folk til å fortsatt kan være stolte og synlige, bare «være det i nabolagene med familie, venner og nære».

– Vi oppfordrer også alle våre støttespillere og allierte til å ta del i lokale markeringer og vise solidaritet, sier Gjestvang.

Utover dette oppfordrer Oslo Pride og Foreningen Fri også folk til å dele sine lokale markeringer i sosiale medier med emneknaggen #walkwithpride

De som trenger noen å snakke med kan ta kontakt med Oslo kommunes Sosial og ambulant akuttjeneste på 23 48 70 90

Flere samler seg ved åstedet lørdag morgen