Det opplyser de i en pressemelding mandag kveld.

– Jeg har nå fått bekreftet fra arbeidsutvalget som representere de skeive organisasjonene om at arrangementet fra scenen på Rådhusplassen er avlyst. Arbeidsutvalget sitter fremdeles i samtaler for å komme til enighet om hvilke ønsker og behov de har for en ny markering i fremtiden. Dette skal vi lytte til, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride.

Den planlagte pride-paraden og øvrige relatert arrangementer måtte avlyses etter terroraksjonen i Oslo natt til lørdag, da to menn ble drept av Zaniar Matapour (43). I tillegg ble 21 personer skadd.

43-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, og han er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter at han åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London pub.

- Feil at det var et lite arrangement

Den planlagte pride-paraden og øvrige relatert arrangementer måtte avlyses etter terroraksjonen i Oslo natt til lørdag, og mange har vært preget av sorg og sjokk, samtidig som flere har uttrykt et sterkt ønske om å samles.

– Vi er lei oss for at vi nok en gang må ut med et budskap om at en pride-markering nok en gang må avlyses. Det er feil, slik politiet påstår, at dette var ment å være et lite arrangement. Vi forstår at folk nå er frustrerte og likevel ønsker å samles. Det vil dessverre bli uten innslag, appeller og musikk fra scenen på rådhusplassen, sier Haugsevje.

Stiller til intervju

Leder Inger Kristin Haugsevje for Oslo Pride stiller til intervju klokken 19 utenfor Clarion Hotel Oslo i Bjørvika.

Det skriver Oslo Pride i en pressemelding mandag kveld. I samme pressemelding opplyser de at mandagens støttemarkering på Rådhusplassen i Oslo er avlyst.