Tirsdag fikk Politiets Fellestjenester (PFT) levert en Mercedes eVito som nå skal bygges om til fullrigget, uniformert patruljebil.

– EVito er en pilot, og vi vil ta en evaluering etter at bilene har vært i bruk, sier Nils Skulstad, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester (PFT), til elbil.no.

To biler

– PFT har kjøpt to eVitoer som skal bygges som stort patruljekjøretøy, helt lik Mercedes Benz Vito som er i operativ tjeneste i dag. Dagens Vito og eVito er likt bygd opp, med unntak av at eVito har elektrisk drivlinje, sier seksjonslederen til nettstedet.

Politiet i Oslo og Sør-Vest (Rogaland) skal teste ut de elektriske versjonene av såkalt «stor patruljebil».

E-Vito har batterikapasitet på 100 kW/t, ytelse på 204 hestekrefter og rekkevidde på inntil 366 kilometer målt etter WLTP-metoden. Toppfart er oppgitt til 160 km/t.

Fra tidligere kjører Oslo-politiet en rekke administrative kjøretøy med elektrisk drivlinje, blant annet Kia Soul.

Diesel skal ut

Politiets patruljebilpark vil dermed bestå av Volvo V90 CC, Mercedes Vito og Ford Explorer. Sistnevnte skal kjøpes inn fra 2022 til Utrykningsenheten.

Volvo har en diesel mildhybrid-versjon under panseret, og skal få levert flere av disse versjonene. Volvo har derimot besluttet å avslutte salget av dieselbiler allerede neste år.

Ford Explorers ladbare hybrider skal erstatte BWW X5, som også er innkjøpt med dieselmotorer.