Ordføreren er lettet over selv ha kommet i gang med vaksineringen. Første dose ble satt fredag på vaksinesenteret i bydel Østensjø, mens dose nummer to vil bli satt i slutten av mai.

– Jeg syns det er fint at jeg har fått tilbudet, jeg håper at alle som får tilbud om vaksine, sier ja. Det er gjennom å vaksinere befolkningen at vi kan gjenåpne samfunnet, sier hun til NTB.

Borgen fikk tilbud om å ta Pfizer-vaksinen første påskedag, men sier at ventetiden har gått greit. Samtidig hadde hun ikke hatt noe imot å la mer utsatte grupper komme foran henne i vaksinekøen.

– Jeg har tidligere tatt til orde for at de som jobber i barnehage, skole og barnevernet kanskje kunne fått vaksinen før den aldersgruppen jeg tilhører. Årsaken til det er at sånne som meg har hatt muligheten til å beskytte seg fra smitte ved å blant annet være på hjemmekontor. Men når jeg først fikk tilbudet, var jeg veldig glad for det, forteller hun.

Håper på fortgang

Hovedstaden har vært mer eller mindre nedstengt siden november, og Borgen forstår at Oslo-beboerne er slitne og utålmodige. Med 100.000 innbyggere vaksinert håper hun at det nå blir fortgang i vaksineringen

– Jeg håper virkelig at Oslo kan få en større andel av vaksinene slik blant annet Holdenutvalget har anbefalt. Det vil bidra til å lette trykket her i Oslo, samtidig vil det ha en stor betydning for resten av landet, sier hun.

– Vi har kapasitet til å vaksinere 110.000 personer i uka. Det er kun mangelen på vaksiner som er utfordringen, slår ordføreren fast.

Samtidig understreker hun at de vaksinene som gis, er sjekket nøye av helsemyndighetene.

– Så det er trygt å ta de vaksinene vi blir tilbudt. Vaksinen er veien ut av pandemien for oss alle, sier Borgen.

(©NTB)