– Han er åpenbart den beste kandidaten. En helstøpt politiker som står trygt og tydelig i det grønne prosjektet, som lenge har vist at han er en god leder.

– Og MDG er veldig heldige som kan få Lan Marie Berg som ny nestleder.

Det sier Oslo MDGs leder Sigrid Z. Heiberg til Avisa Oslo. Fylkeslaget hennes er det største i MDG, som skal velge ny partiledelse den 26. november. Foran møtet støtter Oslo MDG valgkomiteens innstilling der Hermstad overtar etter Une Bastholm, mens stortingspolitiker Lan Marie Berg blir ny nestleder i partiet.

Oslo MDGs leder erklærte selv at hun ville vurdere å stille som lederkandidat overfor Aftenposten. Dette ønsker ikke Heiberg lenger, etter at det ble klart at både Berg og Hermstad stiller.

– Jeg stiller opp der partiet trenger meg, men Arild og Lan er de beste kandidatene vi har, og da støtter jeg deres kandidatur. Samlet sett blir dette en svært god ledelse, med en tett kobling til arbeidet på Stortinget. Eks-fylkesråd i Viken og stortingsvara Kristoffer Robin Haug utfordrer fortsatt både Hermstad og Lan Marie Berg.

Overfor Avisa Oslo beskriver Heiberg partikollegaen som en strålende fyr og en viktig politiker for MDG, men hun mener at Hermstad og Berg er bedre og mer erfarne kandidater.

– Vi er fortsatt et lite parti nasjonalt. Da må vi bruke de beste kortene våre, sier Sigrid Z. Heiberg til Avisa Oslo.

Konkret vedtok Oslo MDGs representantskap vedtatt følgende:

«Oslo MDGs representantskap støtter helhjertet opp om valgkomiteens innstilling med Arild Hermstad og Lan Marie Berg som leder og nestleder. Vedtaket er ikke bindende for Oslo MDGs delegater. Oslo MDGs representantskap mener stortingsgruppa må være representert i arbeidsutvalget nasjonalt».