Gå til sidens hovedinnhold

Oslo kommune overtar hovedstadens største miljøprosjekt

I dag tar Oslo kommune selv over driften av Bekkelaget renseanlegg, skriver de i en pressemelding.

Etter 20 år overtar Oslo kommune og Vann og avløpsetaten driftet av Bekkelaget renseanlegg fra Bekkelaget Vann AS (Bevas).

– Byrådet i Oslo har vurdert organiseringen og kommet til den beslutningen at de ikke ønsker å konkurranseutsette driften videre, skriver kommunen i en pressemelding.

Bakgrunnen for dette er at vann- og avløpstjenester er en lovpålagt oppgave og en kjerneoppgave for kommunen. Driften blir overført til Vann- og avløpsetaten 18. oktober 2021.

Les også

Oslofjorden er døende: – Ingenting som tyder på at det går bedre

Landets største

Bekkelaget renseanlegget er i dag blant landets største etter at kapasiteten ble doblet høsten 2021. Anlegget kan håndtere avløpsvann fra 500 000 personer, som er forventet mengde avløpsvann for år 2040.

– Jeg vil berømme de ansatte i Bevas for solid drift av anlegget de siste 20 årene. Bekkelaget renseanlegg og den gode driften som gjøres her er en meget viktig bidragsyter til en ren fjord, sier Anna Maria Aursund, direktør i Vann- og avløpsetaten.

Ansatte blir med videre

Bevas har i dag 31 ansatte og alle disse blir med når Vann- og avløpsetaten overtar driften.

– Jeg er svært glad for at de ansatte blir med videre. Det gir oss kontinuitet i det viktige arbeidet som gjøres for å rense avløpsvannet og bidra til å holde fjorden ren. Den kompetansen og erfaringen som de ansatte besitter er avgjøre for å videreutvikle rensingen i årene som kommer. Vi ønsker alle sammen velkommen som ansatte i Oslo kommune, sier Aursund.

Les også

Ole Tommy sjokkert over synet som møtte ham ved Oslofjorden: – Jeg er knallforbanna

Les også

Dette dosetet ville til slutt havnet i Oslofjorden: – Vi blir like overrasket hvert eneste år

Kommentarer til denne saken