Gå til sidens hovedinnhold

Oslo kommune: – Kapasitet til å sette 20.000 doser til uka

Fredag formiddag ble det kjent at regjeringen vil tilby tredje vaksinedose til alle over 18 år. Oslo kommune er trygge på at de skal kunne gi befolkningen et godt vaksinetilbud.

– Oslo kommune har i dag en kapasitet til å sette rundt 20.000 doser i løpet av uken og vi er godt i gang 3. dose til immunsupprimerte (personer med nedsatt immunforsvar) og de over 65.

Det sier leder av vaksineprogrammet i Oslo kommune, Miert Skjoldborg Lindboe, til Avisa Oslo.

Fredag kom nyheten om at alle over 18 skal få tilbud om en tredje vaksinedose, en såkalt oppfriskningsdose.

Folkehelseinstituttet (FHI) sier til NTB at de er klare til å rulle ut en vaksinedose når som helst.

Les også

Vaksinesenterne blir ringt ned: – Massivt trykk

– Trygge på at vi skal gi et godt tilbud

Lindboe sier kommunen i tillegg er godt i gang med å legge til rette for de helsepersonell som skal ha oppfriskningsdose og influensavaksine til både helsepersonell og risikogrupper.

I regjeringens pressekonferanse i dag ble det presisert at regjeringen planlegger for at alle mellom 18 og 64 år får tilbud om oppfriskningsdose neste år, når det har gått minst 6 måneder etter andre vaksinedose.

– Vi forbereder oss for dette, og planlegger for gjennomføring ved kommunens vaksinesentre. Gjennom pandemien så langt har Oslo kommune vist god evne til å snu seg raskt, og vi er trygge på at vi skal kunne gi et godt tilbud til kommunens innbyggere også ved oppfriskningsdose til befolkningen over 18 år.

Les også

Oslo venter med koronapass

Les også

Trine (70) er en stikker: – Noen opplever angst, eller er helt på gråten og redde

Kommentarer til denne saken