Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-klubb blir TV 2-serie: – Vil vise alt det positive med Groruddalen

Grorud har til tross for lite ressurser etablert seg på nest øverste nivå i Norge. Nå kommer det en TV-serie om klubben.

– Det er veldig gøy at vi får denne serien. Vi vil vise alt det positive med Groruddalen, sier Faysal Ahmed til Avisa Oslo.

33-åringen er kaptein og har spilt i Grorud siden 2014. Han har vært med på den eventyrlige reisen opp til Obos-ligaen – på nivå to i Norge.

Nå er det blitt laget en TV-serie om klubben. 31. august har «Grorud underdogs» premiere på TV 2. Over åtte episoder følger man Faysal og resten av laget når de rykker opp i Obos-ligaen og må ukentlig kjempe mot overmakten.

– Seerne får se alle de forskjellige bakgrunnene som spillerne har i klubben – og den lange reisen vi har hatt. Grorud er en klubb som betyr veldig mye for mange. Den representerer et helt område, forteller Ahmed.

Les også

Vålerenga donerer «betydelig beløp» etter storsalgene: – Blir som julaften

– Viktig

Selv beskriver TV 2 serien slik: «En av Norges mest spennende fotballklubber er lille Grorud, fra en bydel i Oslo som ofte blir forbundet med utfordringer, bråk og negative avisoverskrifter».

Det er noe Ahmed kjenner seg igjen i.

– Jeg føler denne serien er viktig. Det har vært mye negativ presse om Groruddalen de siste årene, men stedet står for så mye positivt, sier han.

I fjor endte Grorud på 13.-plass, noe som gjorde at laget beholdt plassen på nest øverste nivå. Klubben er kjent for å huse lokale talenter og satse ambisiøst til tross for lite penger.

Saken fortsetter under bildet.

Kan forvente et unikt innblikk

TV 2 forteller at de så et helt unikt potensial i Grorud.

Den sportslige fortellingen ville gi mulighet til å bli kjent med lokale spillere som alle jobber eller studerer ved siden av fotballen. Samtidig gir serien et innblikk i oppvekst i Groruddalen, forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

– Hva kan seerne forvente seg?

– Seerne vil få oppleve magiske supertalenter, unike innblikk i en tøff garderobekultur, store nedturer og voldsomme oppturer. Grorud lukket ingen dører for TV-kameraene i en sesongavslutning som ingen var uberørt av, sier Dahl.

PS: Vi sender alt fra breddefotballen. Følg Grorud 2 og andre lokalklubber i Oslo med abonnement hos Avisa Oslo.

Les også

Hat trick fra innbytter Thorsnes da VIF gikk enkelt videre i Europa

Les også

VIF-børsen etter nytt poengtap: «Utvilsomt Vålerengas beste»

Kommentarer til denne saken