Søndag meldte Gran kommune om et fjerde covid-19-dødsfall i kommunen, kort tid etter den mye omtalte bortgangen til konspirasjonsteoretiker Hans Gaarder. En kvinne i 70-årene døde søndag, og familien bekrefter at hun var til stede på den mye omtalte låvefesten, skriver Hadeland.

Familien skriver i pressemeldingen at kvinnen var skeptisk til både vaksiner og til den offentlige informasjon om covid-19. De nærmeste var imidlertid ikke klar over at hun var en del av et miljø.

– Vi som er pårørende deler ikke de samme oppfatningene om pandemien og synes det er svært trist at hun nå er død og ikke ønsket å ta imot helsehjelp, heter det i pressemeldingen fra familien.

Fredag denne uka ble det kjent at Gaarder døde av korona. Mest sannsynlig ble han smittet på et arrangement på egen eiendom i palmehelgen.

– Dette skjedde på eiendommen til den koronasmittede mannen i 60-åra som ble funnet død tirsdag 6. april. Vi har nå fått bekreftet at flere nærkontakter til personer som var til stede underarrangementet 26. mars, er smittet med covid-19. Dette er noe vi har fått bekreftet fra flere andre kommuner på Østlandet, opplyser Løken i pressemeldingen.

Kommunen tror nå en person med tilknytning til Oslo var til stede på låvefesten, og er blant nærkontaktene.

– Det er mye som indikerer at en av nærkontaktene til de smittede har Oslo-tilknytning, men vi har ikke fått verifisert dette, sier kommuneoverlege i Gran, Are Løken, til Avisa Oslo.

Løken opplyser til Avisa Oslo at de involverte er vanskelige å få i tale, og bekrefter at de har anmeldt forholdet til politiet.

LES MER: