Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-gutten Tor (24) fikk drømmejobb hos Abid Raja: – Det ble match!

Tor Frøytvedt Dahl (24) er ny politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Nå må han bruke påsken hjemme på verandaen for å forberede seg.

– Det føles veldig bra! Veldig spennende! Det kom jo litt brått på som alle sånne ting gjør, men jeg er utrolig glad for muligheten til å være med å vinne valget fram mot høsten.

Det sier tidligere leder av Oslo Unge Venstre, Tor Frøytvedt Dahl (24) til Avisa Oslo. Torsdag ble det kjent at han blir ny politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

– Jeg gleder meg veldig mye, selv om det er krevende med slike jobber. Som det alltid er og skal være.

Dahl begynte i jobben skjærtorsdag. Han er tidligere leder av Oslo Unge Venstre og landsstyremedlem i Unge Venstre. Fra før av er det kjent at Emma Lind blir Rajas nye statssekretær. Hun begynte også skjærtorsdag etter å ha blitt utnevnt i statsråd i forrige uke.

– Takket ja samme kveld

Det var forrige torsdag at kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) ringte Dahl og lurte på om han ville bli politisk rådgiver.

– Jeg takket ja på kvelden samme dag, forteller Dahl.

24-åringen fra Oslo var lite forberedt på at han kom til å få tilbud om jobben. Han hadde nemlig øynene rettet mot studier til høsten.

– Jeg begynner på en master i statsvitenskap på Oxford University til høsten. Før det er jeg glad for å være med å vise fram den gode politikken Venstre får gjennomslag for i Regjeringen.

– Hvorfor tror du Abid Raja valgte akkurat deg?

– Abid og jeg har sammenfallende interesser. Han har vært diplomat, og jeg skulle vært praktikant i utenrikstjenesten før korona slo til. Abid har også studert på Oxford, og hadde hørt at jeg skulle til. Men først og fremst var det viktig med noen som har valgkamperfaring og kjenner partiet godt.

Han legger til:

– Også kjenner vi hverandre litt fra før av, så det ble en match der.

– Gleder meg til å møte folk

Du skal jobbe med kulturfeltet. Er det et felt du kjenner godt til fra før av?

– Når man er med i Unge venstre så må man kjenne litt til alt. Jeg har ikke jobbet med det før, så derfor bruker jeg hele påsken til å sette med godt inn i det.

Dahl har alltid vært interessert i kultur og forteller at han gleder seg til å lære mer. Hans store utenomfaglige interesse har alltid vært musikk.

– Jeg bruker mye tid på musikk og er opptatt av rammevilkårene for musikk i Norge og av norsk musikkeksport. Slik at å få jobbe med det feltet blir også veldig spennende.

Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg mest til at ting forhåpentligvis åpner opp igjen og få reise rundt og møte folk. Folk som man skulle ha møtt igjennom det siste året og som man ikke har fått møtt. Jeg vil høre hva folk sliter med og hva folks utfordringer er. Men også å fortelle om Venstres politikk og hva regjeringen har gjort i pandemien og hva vi skal gjøre i fremtiden.

Oslo-gutt

Dahl har vokst opp på både Bjølsen og Tåsen i Oslo. På videregående gikk han på Katta. Han tror Oslo-oppveksten har gitt ham en fordel i politikken.

– Når man vokser opp i Oslo møter man folk med forskjellige bakgrunner. Det lar deg sette pris på at det er et mangfold av interesser og perspektiver, og at man må være var på å ikke se ting for snevert. Det tror jeg har kommet godt med, i livet så vel som politikken.

De siste årene har han bodd i utlandet hvor han har tatt en dobbel bachelorgrad i Frankrike og California. Med én bachelor i statsvitenskap og én i politisk økonomi fra Berkeley vendte han hjem til Oslo.

Dahl bor nå i et kollektiv på Majorstua og skal tilbringe påskedagene i morgensola på balkongen.

– Jeg skal bruke resten av påsken på å gjøre meg klar for ny jobb og gå turer i marka.

Hva er ditt beste påsketips til folk som er Oslo-faste?

– Jeg har ikke vært i Oslo på våren på fem år, så det er fantastisk å få oppleve våren her igjen. Så mitt påsketips er å gjøre det jeg skal bruke påsken på: Gå opp til marka og se etter knopper og lukter som kommer på våren. Og så forhåpentligvis høre svarttrosten og se om det har begynt å komme noen blomster.

Kommentarer til denne saken