Gå til sidens hovedinnhold

Oslo får ny ishockeyarena: – Veldig gode nyheter

Idrettsbyråden bekrefter at hovedstaden får en flunkende ny ishall.

Torsdag ble det bekreftet at Løren-hallen skal jevnes med jorden og erstattes med en flunkende ny ishall.

Avisa Oslo har tidligere skrevet om den store mangelen på isflater i Oslo. Det at Hasle-Løren nå får en ny ishockeyarena – og en utendørs kunstisflate – kommer som svært gledelig nyheter.

– Det var deilig å høre det. Vi har visst lenge at noe må gjøres med hallen, så det var veldig gode nyheter å få det bekreftet. Det betyr veldig mye for rekrutteringen og den videre elitesatsingen, sier Magnus Færøy, styreleder i Hasle-Løren elite, til Avisa Oslo.

Bekreftet under livesending

Det var på TV2s livesending under kampen mellom Vålerenga og Frisk Asker torsdag at idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) kom med nyheten.

Vi har satt av pengene til å få på plass en ny, fersk ishall på Hasle-Løren. Vi får også på plass en kunstisflate utenfor for å rekruttere enda flere. Det blir veldig gøy, sa han under sendingen.

Gamal forteller til Avisa Oslo at det først ble sett på mulighetene for å rehabilitere den nåværende hallen, men det ble raskt kjent at det ikke var mulig. Detaljene rundt størrelse og fasiliteter er for tidlig å si på nåværende tidspunkt. Man har heller ikke startet prosessen med å skissere hvordan den vil se ut.

Ishallen skal tilrettelegges for ishockey, kunstløp og hurtigløp og det skal bygges en utendørs kunstisbane hvor kjøleanlegget fra ishallen benyttes, sier Gamal.

Det betyr at Oslo får nok en ishall. I fjor sto storstuen Jordal Amfi, Vålerengas hjemmearena, klar. Nylig ble også Sonja Henie ishall ferdigstilt.

Dette viser at byrådet satser på isidretter og idrettsanlegg. Kommunen skal nå i gang med forprosjekt, men det er også satt av penger til selve investeringen, forteller byråden.

Falleferdig hall

Den nåværende Løren-hallen har i flere år vært nedslitt og har hatt et stort behov for fornyelse.

– Hallen henger sammen, men det er vel det. Det har ikke gjort situasjonen bedre av å ikke vite hva som skjer med hallen om 5–10 år. Da er det vanskelig å bruke av egne midler på å pusse den opp. Derfor er det deilig å få bekreftelsen, sier Færøy.

Han forteller videre at det vil bli svært lukrativt for nærområdet. Løren er et sted som har utviklet seg enormt de siste årene. Nå tror Hasle-Løren kan dra stort nytte av en ny hall og isflate.

Kyrre Teisbo, styrelederen for breddeavdelingen i klubben, sier følgende:

– Det er den eldste hallen i Oslo – og nå får vi muligheten til å satse enda mer på rekrutteringen. Vi jobber med å gå flere med minoritetsbakgrunn i ishockeyen. Vi har også særlig fokus på jenter. I tillegg til hallen er det veldig gledelig at vi også får en isflate utenfor. Det betyr mye for å kunne gi alle nok istid, sier Teisbo.

Les også

Nå kan du se Messi hos Avisa Oslo

Kommentarer til denne saken