– Jeg ble kjent med det rundt klokka 15, sier Marianne Borgen til Avisa Oslo.

Borgen var en av politikerne som anbefalte folk å komme til rådhusplassen i etterkant av lørdagens skyting i Oslo sentrum. Politiet har imidlertid gått ut i Aftenposten og frarådet å delta på støttemarkeringen for Pride, som holdes på rådhusplassen mandag kveld.

Selv var hun på et møte ved Holocaustsenteret da nyheten smalt i mediene. I og med at Oslo kommune ikke er arrangør, fikk ordføreren vite om frarådingen etter at Oslo Pride tok kontakt med kommunen.

– Ikke noe annet valg

– Når jeg i går fikk beskjed om at Oslo kommune hadde sagt ja til arrangementet, forsto jeg det slik at politiet hadde sagt ja til det. Man ber jo om råd fra politiet knyttet til sikkerhet til slike arrangementer, og det var Oslo Pride som ønsket å ha en slik samling i kveld, sier Borgen.

– Jeg trodde både i går og dag formiddag at dette var greit med tanke på sikkerhet og trygghet. Når politiet ser ut til å ha endret syn på det, og fraråder arrangementet, sitter politiet med informasjon som gjør at de fraråder arrangementet. Da har vi ikke noe annet valg enn å lytte til det rådet politiet gir, sier Borgen.

– Var dere i kontakt med politiet før dere anbefalte folk å dra på arrangementet?

– Jeg personlig har ikke vært i kontakt med politiet. Men byrådslederen og politiet har vært i kontakt hele tiden, svarer ordføreren.

– Utrolig trist

Hvordan opplever du dette?

– Jeg synes det er utrolig trist. Og jeg forstår det veldig godt om de skeive organisasjonene er opprørte og lei seg på grunn av dette – i tillegg til at de måtte avlyse Pride-paraden, sier Marianne Borgen til Avisa Oslo.

– Samtidig tenker jeg at vi ikke har noe annet valg enn å følge politiets råd. Trygghet og sikkerhet trumfer alt i denne situasjonen, fortsetter ordføreren.

Hun var på vei inn til et møte med byrådsleder Raymond Johansen da Avisa Oslo intervjuet henne.