Folk strømmet til visningen av den slitte tomannsboligen på Rødtvet. Søndag var over 200 innom for å se nærmere på huset, som ligger et par minutters gange fra T-banen på Rødtvet.

Prisantydning for halvparten som var lagt ut for salg var 5,2 millioner kroner. Salgssummen skulle vise seg å bli mye høyere. Boligen gikk hele 1,9 millioner kroner over takst.

Må renoveres

Eiendomsmegler Elisabeth Hjertenes i Nordvik Nydalen var sikker på at boligen ville bli godt mottatt i markedet. Hun ble likevel tatt på senga av den store interessen.

– Ble den lagt ut for billig?

– Det er vanskelig å prise et slikt objekt, ikke minst fordi det er såpass mye som må gjøres.

Den 104 kvadratmeter store boligen bærer preg av at lite er gjort siden byggeåret 1961. Så godt som alt innvendig må tas, i tillegg til blant annet drenering, vinduer, vannledninger og avløpsrør.

– Vi har vært i et marked hvor det har vært få tilsvarende boliger til salgs, og jeg tror folk er ganske utsultet på slike objekter. Men jeg tror også byggestoppen var en utløsende faktor.

I forbindelse med den nye småhusplanen ble det innført et midlertidig byggestopp. Det betyr at ingen nye boliger eller boenheter kan bygges mens planen behandles. Hvis småhusplanen blir vedtatt vil det være slutt på fortettingen av eplehagene i byens villastrøk.

Familie fra sentrum

Prisantydningen megleren hadde lagt seg på tilsier en kvadratmeterpris på 50 000. Det er rett over snittet for bydelen. Summen boligen gikk for gir en kvadratmeterpris på rundt 68 000 kroner.

Megleren sier det er vanskelig å anslå hvor mye det vil koste å sette huset i stand, men anslår at summen fort kommer opp i et par millioner kroner.

Det var åtte som deltok i budrunden tirsdag. Kjøperen er en familie fra sentrum.

– Kjøper er fornøyd med salget, og selgeren er overveldet. Da er megler også veldig fornøyd, slår Hjertenes fast.