– Alle berørte, overlevde, etterlatte og pårørende etter terroren i Rosenkrantz gate 25. juni i fjor inviteres med på et stiftelsesmøte for Støttegruppen 25. juni.

Det forteller initiativtakerne bak gruppen i et brev.

Stiftelsesmøte

Mandag 6. mars klokken 17:00 holdes det stiftelsesmøte for den nye støttegruppen i aulaen på Oslo rådhus.

«Målgruppen for møtet er berørte, inkludert overlevde, etterlatte og pårørende etter terroren 25. juni. Vi som stifter gruppa mener både at angrepet var rettet mot skeive, og at konsekvensene av angrepet rammet mange flere», skriver gruppen i invitasjonen.

De forklarer videre at en grunnet sikkerhetshensyn må melde seg på møtet i forkant. Det kan gjøres på [email protected]

Initiativtakerne informerer også om at du kan kontakte dem på e-post dersom du er i tvil om du er en del av målgruppen.

Les også

Erling (54) var sikker på at han skulle dø. – I dag tenker jeg at det er ganske utrolig at jeg sitter her

– En stemme som snakker for mange berørte

Om årsaken til stiftelsen av gruppen, skriver initiativtakerne følgende:

«Terroren 25. juni har hatt store konsekvenser og har berørt mange mennesker. I tillegg til de drepte, skadde og etterlatte, er det flere som opplevde et traume kun ved å være til stede. Mange varsler også at de opplever følger av terroren uten at de selv var til stede.

Vi som tar initiativ til å starte gruppa vet at mange berørte har ulike erfaringer i møte med det offentlige hjelpeapparatet, og tenker at det er behov for en stemme som representerer berørtes interesser og videreformidler våre erfaringer og behov. Det kan for eksempel være i møte med psykisk helsevern eller politiet.»

I tillegg legger initiativtakerne til at de også tror det vil være behov for en stemme som snakker for de berørte, inkludert under og etter rettssaker knyttet terroren.

  • HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?