På grunn av værutsiktene vil Bymiljøetaten oppheve det midlertidige forbudet mot parkering i Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Vogts g.

Omskiltingen skjer i morgen, fredag 17. februar, skriver BYM:

«Vi oppfordrer alle som parkerer i disse gatene til følge nøye med på skiltingen i tiden fremover, ettersom det kan bli aktuelt med parkeringsforbud igjen dersom det blir varslet et mulig stort snøfall.»

Forbud på grunn av kollektivtrafikken

I romjulen og på nyåret var det store snøfall som ga akutte problemer for kollektivtrafikken i Oslo. For tredje år på rad ble en del parkeringsplasser i trikketraseer midlertidig stengt i vintermånedene for å sikre fremkommelighet for trikken.

Basert på data fra Sporveien Trikken over stedene i byen de opplevde størst problemer med å komme frem, ble Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Vogts gate midlertidig skiltet med parkering forbudt tidlig i januar, skriver BYM.

«Snørydding på disse strekningene er utfordrende på grunn av hyppige trikkeavganger, og må dermed skje på nattetid. For å kunne fjerne snø i parkeringslommer må vi ha midlertidig skilting for parkeringsforbud og om nødvendig taue bort bilene som ikke er flyttet», forklarer etaten videre, og påpeker at nedbør kan falle i form av både snø og regn når værvarselet er rundt frysepunkt.

«Derfor kan vi ikke alltid være sikre på om det blir snøkaos eller en vanlig regnværsdag. Bymiljøetaten har ansvar for trafikksikkerhet, beredskap og fremkommelighet på veinettet i Oslo. Brøyting og fjerning av snø i veibanen blir prioritert over fjerning av snø i parkeringslommer.»

AO har tidligere omtalt dette forbudet ved flere anledninger: