Gå til sidens hovedinnhold

Opphever kokeanbefaling – trygt drikkevann for titusener

En vannlekkasje førte til kokepåbud i deler av kommunen.

SISTE: Lørdag formiddag melder Oslo kommune at vannet er trygt å drikke, etter at det er tatt tester av vannet.

Årsaken var en vannlekkasje i området rundt Bjørndal og Grønmo i bydel Søndre Nordstrand. Kokepåbudet gjaldt det samme området.

– Det gjelder i underkant av 10.000 husstander, opplyser Audun Roal Sørsdal, kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Det var under gravearbeid tidligere onsdag at det var et uhell som forårsaket lekkasje på det Sørsdal omtaler som "en relativt stor vannledning".

– Vi fikk tettet det relativt fort. Det ble trykkløst på ledningen, men folk fikk vannet og trykket tilbake. Vannet vil likevel ikke være skiftet ut før i morgen, og deretter skal vi ta prøver for å sikre på at det ikke er forurensning i vannet, forklarer Sørsdal.

Ifølge kommunikasjonsrådgiveren er det ikke vanlig kost med vannlekkasjer av dette omfanget.

– Det er veldig, veldig sjelden. Lekkasjer på småledninger kan skje, men det er veldig sjelden på slike store ledninger. For de som driver gravearbeid, kjenner til hvor ledningene ligger, sier Sørsdal.

Alle berørte husstander skal ha fått en SMS fra kommunen onsdag om at de måtte koke vannet før det drikkes eller brukes i matlaging.

Kommentarer til denne saken