– Bildene vi ser fra Ukraina er hjerteskjærende, og vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe en hardt rammet befolkning. I mine møter med folk fra Ukraina understreker de at behovet er stort, så jeg håper alle som har mulighet til det, kan bidra, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) til NTB.

Uansett hvor du bor i Norge kan du sende pakker til Ukraina gratis med Posten. Du kan sende pakker til adresser i Ukraina, eller humanitær hjelp uadressert, skriver Posten på sine nettsider.

Det er spesielt behov for mat med lang holdbarhet, babymat og dyremat, sanitærartikler, soveposer, liggeunderlag mobilladere, ulltøy og hodelykter. Alle varer som sendes til Ukraina bør være nytt, uåpnet og må tåle lagring.

«Ukrainerne lider, og mangler viktige ressurser i hverdagen som mat, hygieneartikler og medisinsk utstyr. Uansett hvor du bor i Norge kan du nå hjelpe den ukrainske befolkningen ved å sende pakker med varer og gaver; vi i Posten sørger for gratis frakt til Ukraina», skriver de videre.

Les hvordan du går fram for å hjelpe her.

– Jeg vil også oppfordre næringslivet og andre kommuner til å gi nødvendighetsartikler ukrainerne trenger, avslutter Johansen til NTB.