Det melder Nordre Aker Budstikke torsdag ettermiddag.

Avisen har vært i kontakt med rektor ved Disen skole som forteller at skolen oppdaget hull i veggen.

Skal være luftgevær

Skolen kontaktet politiet, som i følge rektor på Disen skole, Birgitte Stub, konstaterte at det var skutt med luftgevær.

– Vi oppdaget at det var hull i et vindu på vestsiden av bygget. Da vi så nærmere etter fant vi fire andre steder med samme type runde skader og hull i vinduer. Vi kontaktet politiet, og de kom og konstaterte at det var skutt med luftgevær mot skolen. Politiet har opprettet sak, så da trenger ikke vi å anmelde, forteller rektoren.

Føles fremmed

Stub forteller at ingen av skuddene har gått gjennom hele vinduet. Skuddene har stoppet og laget merke i glasset, eller gått gjennom ett av to glass. Alle vinduene det gjelder ligger høyt oppe på veggen. Dette har sannsynligvis skjedd i løpet av helgen som var.

Pengene som går til å reparere vinduene må skolen ta av eget budsjett.

– Det er mulig vi kan få det dekket av forsikringen, men egenandelen er veldig høy så vi får se hva som lønner seg. Uansett, det blir magre tider på Disen i 2022, med denne starten, forteller hun.

– Vi har det greit, men ingen av oss synes det er noe hyggelig. Det føles fremmed og trist at skolen blir beskutt, sier Stub.

Nå ber rektoren naboer som har sett eller hørt noe, ta kontakt med dem eller politiet for å dele informasjon.

Avisa Oslo har vært i kontakt med politiet, men ikke fått noe mer informasjon. Saken vil oppdateres.