Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker rettspsykiatrisk undersøkelse av Frogner-siktet (39)

Politiet vil ha en full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen som er siktet for å ha drept Fevziye Kaya Sørebø (51).

Tirsdag meldte TV 2 at 39-åringen ble skrevet ut fra psykiatrisk sykehus og overført til Oslo fengsel. Han har vært innlagt siden 29. april, dagen etter at politiet mener at skjøt og drepte 51 år gamle Fevziye Kaya Sørebø i Tostrups gate.

Selv om han nå altså er tilbake i ordinær varetekt, er det ikke avklart om og eventuelt når han vil stille i avhør med politiet.

– Vi er i dialog med forsvarer og ønsker selvfølgelig å avhøre ham. Vi er klare når som helst, men det er ikke avtalt noe, sier politiadvokat Rita Parnas, påtaleansvarlig for drapsetterforskningen.

Les også

Tobarnsmoren Fevziye Kaya Sørebø (51) ble drept på Frogner

– Ikke uvanlig

Samtidig har nå politiet begjært en full rettspsykiatrisk undersøkelse av den drapssiktede mannen.

– Vi ønsket i utgangspunktet en prejudisiell observasjon, men i og med at siktede er i den tilstanden han er i, ønsker vi å gjennomføre en full undersøkelse av ham. Det er ikke uvanlig i alvorlige saker som dette, sier Parnas.

Mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, var opptatt i retten onsdag formiddag og dermed utilgjengelig for kommentar. Tirsdag uttalte han til TV 2 at hans klient er i bedre form etter å ha vært lagt inn på sykehus i to uker.

– Jeg har hatt så å si daglig kontakt med ham, og jeg har merket en bedring. Sånn sett er det ingen overraskelse at han nå skrives ut, sa Drevland.

Les også

Frogner-drapet: Siktede ennå innlagt – uvisst når han kan stille i avhør

Millionerstatning

Det var i morgentimene onsdag 28. april at Fevziye Kaya Sørebø ble drept med flere skudd i Tostrups gate på Frogner. Den 39 år gamle mannen ble pågrepet kun kort tid senere, etter at han stanset ved en politipatrulje på E18 ved Strand i Bærum.

Mannen er siktet for drapet, men det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

Som det er omtalt ved flere tidligere anledninger, var han og Sørebø innblandet i en langvarig sivil tvist. I desember ble mannen dømt til å betale henne 11,8 millioner kroner i erstatning i tilknytning to eiendomsprosjekter på Frogner.

Les også

Etterlyser vitner: Drapssiktet kan ha vært på åstedet én time før skuddene falt

Kommentarer til denne saken