– Jeg mener det aller beste for byen er å bli styrt av et blågrønt byråd med Venstre, Høyre og aller helst også med Miljøpartiet De Grønne, sier Venstre-politiker Hallstein Bjercke som ønsker gjenvalg til bystyret i valget neste høst.

Det melder Aftenposten.

Bjercke sier han er motivert til å gå på en ny periode fordi han mener et bedre Oslo er mulig, og fordi han ønsker et byrådsskifte neste høst.

Bjercke mener de kan bli Oslos første flertallsbyråd som ikke avhenger av Rødt og Fremskrittspartiet.

– I for mange år har fløypartiene Rødt og Frp hatt avgjørende styring på byen vår, legger han til.

Nominasjonsprosessen til Oslo Venstre er godt i gang. Over 100 navn er spilt inn til å stå på bystyrelisten til neste valg. Nominasjonskomiteens innstilling vil bli lagt frem 20. august. Den endelige listen på 65 navn blir valgt på nominasjonsmøtet 3. september.

Følgende kandidater har varslet at de ønsker å kjempe om topplassene på listen etter Bjercke og Vea: Anna Dåsnes, Haakon Riekeles, Ismail Ali Hussein, Sonja Myhre Holten og Tejn Rolland.

Tidligere mangeårig Venstre-leder Trine Skei Grande er også spilt inn på listen og kan gjøre comeback i Oslo-politikken.

Det skal ikke være noen andre kandidater som har varslet at de ønsker å ta opp kampen med Bjercke og Vea om de to første plassene.

LES OGSÅ: