– Det er veldig spennende. Det skjedde fort, men det er en spennende mulighet og noe jeg gleder meg til. Det er også veldig spennende for Oslo SV når vi nå fornyer laget, sier Elvevold til Avisa Oslo.

– Det er litt klisje å si at man er ydmyk, men jeg er virkelig det. Jeg har en hel del å lære, men også veldig stor motivasjon og arbeidslyst for å fortsette å se til at Oslo SV preger byrådssamarbeidet og byen. Vi skal gjøre livene bedre for folk i Oslo. Det er et stort oppdrag men noe jeg ser veldig fram til, sier Elvevold.

– En litt vemodig dag

Elvevold sier at det likevel er en vemodig dag, all den tid skolebyråd Inga Marte Thorkildsen har varslet at hun går ut av byrådet.

– Vi sier takk til en av byråder som har gjort en enorm innsats gjennom seks år for oss og for byen. Det er særlig som utdanningsbyråd hun har satt store spor etter seg, sier Elvevold, og lister opp.

Han er stolt over Oslo SV sitt «nye lag».

– Jeg har veldig stor tro på Sunniva som skal ta over. Hun har ledet Oslo SV i mange år og er en veldig hardtarbeidende, engasjert og kompetent dame som kommer til å fylle de store skoene på en god måte, sier Elvevold.

Wolff-navnet – et feministisk «statement»

Ola Wolff Elvevold kom inn i bystyret i 2019. Han sitter i samferdsels- og miljøutvalget og har tidligere vært Natur og Ungdom, jobbet i Naturvernforbundet og Kirkens Nødhjelp.

Elvevold er gift med stortingspolitiker og partikollega Kari Elisabeth Kaski. Opprinnelig hadde han ikke mellomnavnet Wolff, men gårdsnavnet Skaalvik. Elvevold forklarer at han et par år siden valgte å ta navnet fra sin mormor

- Det handlet litt om hvilket navn vi ville ta videre til datteren vår. Det er et litt artig navn, også er det et litt feministisk "statement" å ta navnet til mormor, forklarer Oslo SVs nye gruppeleder til Avisa Oslo.