Lørdag ettermiddag fikk politiet meldinger om slåsskamp mellom flere personer på Grønland.

Da politiet kom til stedet, framsto det som at to personer hadde blitt overfalt. De skal ha en relasjon til motparten.

– Motparten hadde med seg en øks, og løp fra stedet etter kort tid i retning politihuset. Vi driver søk etter vedkommende nå, sier innsatsleder fra politiet, Brian Skotnes, til Avisa Oslo.

Personene blir beskrevet som unge menn, og anses som kjenninger av politiet.

– Fornærmede er en person vi vet hvem er, så det er naturlig å tenke seg til hvem som er motparten. Vi søker etter et miljø, og så regner vi med at vi kommer til å få identiteten til en del av dem, forteller Skotnes.

Meldingene politiet først fikk inn, tilsa at det var 10 til 12 personer involvert, og fire personer ble observert sammen med personen som bar på øksen. En av de mistenkte skal ha blødd fra ansiktet. Hvordan det oppsto er ukjent, og alvorlighetsgraden er ukjent.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen.

Politiet mistenker gjengopprør

– Noen av de involverte ville ikke forklare seg til politiet, og det gjør det veldig vanskelig. Noen av de involverte hadde også på seg skuddsikker vest også, sier Skotnes, og fortsetter:

– Ja, vi antar at dette er et oppgjør i et kriminelt miljø, bekrefter han overfor Avisa Oslo.

Også natt til lørdag var det meldt om bråk rett overfor gata på Grønland. Da ble flere skudd avfyrt mot en pub, noe som preget fasaden.

– Vi har ingen holdepunkter for å knytte de sakene sammen, men det er nok helt tilfeldig at dette skjedde utenfor her, sier Skotnes.