Kiwi og Meny gjør helomvending om koronatiltak: Åpner igjen for Trumf-tilbud

STORE: Kiwi og Meny, eid av Norgesgruppen, er store aktører i dagligvaremarkedet. 

STORE: Kiwi og Meny, eid av Norgesgruppen, er store aktører i dagligvaremarkedet.  Foto:

Norgesgruppens kjeder, inkludert Kiwi og Meny, fikk gjennomgå etter at de droppet  «trippel-Trumf» før jul. Nå gjeninnføres det populære tilbudet.

DEL

Noen utvalgte torsdager gjennom året får Trumf-medlemmer trippel bonus på varene de handler. Før jul avlyste Kiwi og Meny, som eies av Norgesgruppen, Trippel-Trumfl og skylte på koronasituasjonen.

Det skapte sterke reaksjoner hos Rune Nikolaisen, som driver Gjerrigknark.com.

(Nettavisen) - Det er tragisk! De kunne vel hatt dagen oftere da, om korona er årsaken, sa han til Nettavisen før jul.

Økt smitte

Siden starten av desember har bare smittetrykket i Norge økt. Likevel kjører kjedene igjen på med denne medlemsdagen. Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, insisterer på at det er tryggere å handle nå.

- Det er mer forsvarlig nå etter julehandelen. Det er veldig travelt i butikkene før jul, mens nå er det mer normal handel, sier hun til Nettavisen.

Les også: Dagligvarekjedene og kioskene taper snuskrigen

Hun forteller at Kiwi erfarer at folk nå handler mer spredt i løpet av dagen, spesielt nå som mange har hjemmekontor.

- Det gjør at vi ser det er mindre rush nå på ettermiddagene, og det er mindre trykk i butikkene nå enn i desember, sier hun.

Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen, sier at alle deres kjeder kjører Trippel-Trumf denne uken, og ikke bare Kiwi. Hun forklarer at de ønsker å finne den optimale balansegangen mellom normal drift og smittevern.

- I januar er trykket i butikkene mindre enn før jul, og da er det mer forsvarlig å kjøre denne typen kampanjer, sier hun.

TRIPPEL-TRUMF: Kristine Aakvaag Arvin (til venstre), kommunikasjonssjef i Kiwi, og Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, sier de føler det er trygt å gjeninnføre Trippel-Trumf etter pause i desember.

TRIPPEL-TRUMF: Kristine Aakvaag Arvin (til venstre), kommunikasjonssjef i Kiwi, og Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, sier de føler det er trygt å gjeninnføre Trippel-Trumf etter pause i desember. Foto:

- Ikke legg igjen mer enn nødvendig

Rune Nikolaisen, som står bak Gjerrigknark.com, synes det er veldig bra at dagen ikke avlyses i januar slik som i desember.

- Som jeg sa før jul, så er folk flinke til å spre handelen utover dagen. Derfor er det bra Norgesgruppen har kommet på bedre tanker nå, sier han.

GJERRIGKNARK: Rune Nikolaisen har ikke opplevd at det er noen spesiell trengsel under Trippel-Trumf-dagene.

GJERRIGKNARK: Rune Nikolaisen har ikke opplevd at det er noen spesiell trengsel under Trippel-Trumf-dagene. Foto:

Nikolaisen påpeker at det er spesielt viktig for folk med dårlig råd at de har mulighet til å spare litt ekstra på handelen. Samtidig mener han det er positivt for alle å spare penger på mat, uavhengig av økonomien din.

Les også: Kiwi kutter prisene på over 180 varer: - Dette er gode nyheter

- Pengene havner jo tross alt i lommene på mat-baronene, så det er ingen grunn til å legge igjen mer penger enn nødvendig, sier han.

Fullt fokus på smittevern

Både Søyland og Arvin påpeker at de har fullt fokus på smittevern selv om de velger å fortsette med Trippel-Trumf-dagene.

- Så lenge vi opprettholder smittevernreglene og tar hensyn, mener vi det er forsvarlig, sier Søyland.

Les også: Så mye sparer du på dagligvarekjedenes fordelsprogram (+)

Også Arvin i Kiwi påpeker at de har mange tiltak, som selvsagt opprettholdes.

- Det er all grunn til å ta koronasituasjonen på største alvor, sier hun.

Hun trekker fram at det er maks antall kunder som kan være i butikken, og det blir satt inn kundeverter som styrer dette om de ser behov for det.

- Vi har hatt godt over 50 millioner kundebesøk gjennom koronakrisen, og det har fortsatt ikke vært noen kjente tilfeller av kunder som har blitt smittet i våre butikker. Det tyder på at våre mange tiltak og rutiner fungerer, sier Arvin.

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken