Verdensmester. Europamester. Norgesmester.

Kristin Vollstad (30) har en fetere merittliste enn de fleste. I helgen får hun muligheten til å slenge nok en NM-medalje på samlingen under NM i kickboksing i Oslo – slik hun gjorde i søstergrenen boksing forrige helg.

Men veien til kampsporttoppen har vært lang.

En skulderskade gjorde at hun ikke kunne løfte armene i det hele tatt. En brukket arm og knekt nese har holdt henne borte fra ringen. Et lungevirus satte samtidig en stopper for all kondisjonstrening.

– Det har vært tungt, men jeg har lært mye av de periodene, sier hun til Avisa Oslo.

Les også

Lå to døgn på sykehus etter seieren i Bislett 24-timers: – Tenkte ikke noe var alvorlig galt

– Mange skader, sykdom og drit

Avisa Oslo møter den slagkraftige 30-åringen i Bjølsenhallen – i lokalene til Fighter Kickboxingklubb. Det er også her lørdagens NM skal arrangeres.

Oslo-klubben er landets største innenfor boksing og kickboksing og har over 1200 medlemmer fordelt på fire avdelinger i hovedstaden. Forrige helg hentet klubben hjem to gullmedaljer i NM i boksing da Truls Mathisen, i tillegg til Vollstad, gikk helt til topps.

På disse mattene har hun gjennom ti år terpet på slag, spark og teknikk i utallige timer. Da skadene kom, fant hun nye måter å trene på.

– Hva har vært det tøffeste med disse ti årene?

– Oi, jeg har hatt mange skader, sykdom og dritt. Jeg har vært mye ute. Det har vært tøft å stå i. I slutten av 2013, da jeg fikk problemer med skulderen og lungevirus samtidig, var jeg ute i et halvannet år og kunne ikke gjøre en drit. Jeg kunne ikke bokse – ingenting. Jeg hadde så vondt i skuldrene.

Trente med brukket arm

Året etter brakk hun armen. Nye måneder på sidelinjen fulgte. Hun ble tvunget til å tenke nytt.

– Jeg var klar på at selv om jeg hadde en skade, så kunne jeg trene rundt det. Så da bandt jeg den knekte armen på ryggen og trente med resten av kroppen. Jeg sparret med én hånd, med den andre på ryggen. Det går alltid, på et vis, sier hun.

– Så hadde jeg i tillegg lungevirus, så jeg kunne ikke gjøre noe kondisjonstrening. Jeg var ikke veldig god til å sparke før, men så ble jeg flinkere til å sparke, da. Plutselig hadde jeg to mye sterkere våpen. I ettertid har jeg tenkt at det kanskje var en fin ting, men der og da var jeg langt nede.

Født med boksehanskene på

Kjærligheten for kickboksing har vært med henne hele livet. Også da skademarerittet satte store kjepper i hjulene for den videre satsingen.

– Den kom hjemmefra. Med pappa og storesøster som også holdt på med kickboksing. Det har vært en del av hele oppveksten.

– Så du er født med boksehanskene på hendene?

– Ja, egentlig. Det kan man si. Det har vært en del av livet mitt hele veien.

Da hun var 20 år, skjønte hun at hun måtte flytte fra hjemmet i Nordreisa til hovedstaden for å satse. Det måtte til for å bli best.

– Jeg har aldri tvilt på det, men det var ganske stor forskjell. Jeg kom fra en liten klubb, der det stort sett var familie som var trenere. Jeg husker jeg synes det var skummelt til å begynne med. Det var mange gode fightere her som jeg så veldig opp til. Det gikk heldigvis til. Nå føles det veldig som hjemme.

Les også

Bak denne døren på Majorstuen holder noen av verdens beste utøvere til

– Ser opp til henne

I helgens Avisa Oslo-sendte NM i Bjølsenhallen i Oslo går Vollstad opp en vektklasse. Da skal hun blant annet møte bronsevinneren fra forrige VM.

– Det blir gøy. Jeg gleder meg, sier hun.

Treneren hennes gjennom de siste ti årene, Daimi Akin, har stor tro på sin elev.

– Kristin er en dedikert utøver. Hun er en av de største profilene vi har i kickboksing i dag. Hun er et godt menneske med veldig gode verdier, sier Akin.

Lagkameratene deler den samme troen.

– Hun er en veldig god fighter. Hun er en av de beste, vil jeg si. Alle merittene hun har fått til setter preg på de som trener her. Det er mange som ser opp til henne. Jeg har hentet inspirasjon fra henne, sier Håvard Riegels Egeberg.

Akin trekker også frem Egeberg som en å se opp for. Hans tidligere NM-titler bygger opp forventningene før helgens stevne.

– Jeg har satt et mål om å bli norgesmester. Jeg føler jeg har en reell sjanse. Jeg har jobbet hardt for det. Egentlig er det bare å spisse inn fokuset og få det mentale på plass. Alt annet er gjort, poengterer Egeberg.

Les også

Intensivavdelingen på Diakonhjemmet sykehus kneler: – De aller fleste syke er ikke vaksinert

Les også

Gym-eieren som aldri gir seg: – Noe sa pling i topplokket første gang jeg så en bodybuilder

Les også

Vestkantklubb utestengt fra ishall i tre år etter anklager om trusler og grove regelbrudd: – Aldri opplevd maken