Som Nettavisen kunne avsløre på deadline day blir Oscar Aga Elfsborg-spiller. Den 20 år gamle spissen har bøttet inn mål for Grorud i Obos-ligaen og er suveren toppscorer på det nest øverste nivået i Norge. Spissen har notert seg for hele 16 mål til nå denne sesongen, noe som har gjort at interessen for spissen har vært stor.

Torsdag bekrefter også den svenske klubben at Aga har signert for klubben. Han fullfører sesongen i Grorud før han slutter seg til sin nye klubb i Allsvenskan fra og med neste sesong.

Aga har denne uken vært i Borås for å fullføre overgangen og signere kontrakten med Elfsborg.

Skal koste flere millioner

Ifølge Nettavisens opplysninger skal overgangssummen Grorud mottar være på flere millioner kroner, med en ramme på rundt tre millioner totalt.

Den svenske toppklubben har fulgt Aga tett i lengre tid og har endelig sikret seg spissens underskrift.

Aga kom først på lån til Grorud fra Stabæk sommeren 2019, før han gikk til klubben permanent etter sesongen.

Målscorer

Denne sesongen har han scoret hele 16 mål på 16 kamper i Obos-ligaen. De to siste sesongene har Aga scoret 31 mål på 43 kamper i Obos-ligaen.

Aga er tatt ut på det norske U20-landslaget som spiller mot Tyskland 6. september.

Tidligere denne måneden ble det også klart at et annet Grorud-talent, midtbanespilleren Christos Zafeiris, har signert for Haugesund i Eliteserien. Også han fortsetter i Grorud ut sesongen før han slutter seg til sin nye klubb.